Kas Ağrılarına Ne İyi Gelir?
web-sitesi-fiyatlari
Vücudumuz çok farklı karmaşık kas şekline sahiptir ve bu kas yapısında ağrılar oluşabilir. Kas ağrılarının genel nedenleri arasında kası yoran vücut hareketleridir.

Kaslarınız zaman içerisinde yıpranır. Müdahale edilmediği takdirde oldukça ciddi rahatsızlıklara sebebiyet verebilir. Kaslar yeteri miktarda kasılmaması nedeni ile yorgun düşer. Bunun ile birlikte kas ağrıları ya da hastalıklar meydana gelebilir.

sisal

Kaslar Neden Yorgun Düşer

Kasların genel olarak yorgun düşmesi şöyle özetlenebilir. Oldukça fazla kasılan kaslar devamlı uyarı alır, gerekli yanıtı veremeyecek hale gelir. Kaslar yanıt veremediği için oldukça az kasılır, kaslar yorgunlaşır. Yorulan adalelerin dinlenmesinin ardından yeniden eski şekline gelir fakat belirli bir sürenin ardından bu durum yok olur. Zamanla yıpranan adaleler uyarılara yanıt vermeyecek şekle gelir. Kullanılması gerektiği vakit sizi şaşırtabilir. Bu durumu engellemek için adaleler sıcak tutulmalıdır.

Kas Ağrılarını Geçirmek Mümkün Müdür?

Kas ağrılarında en önemli yapmanız gereken adımlardan ilki bol su tüketmektir.Krampların ve kas spazmların temelinde bedenin su kaybetmesi olur. Bununla beraber bir kısım gıda ile uygulamalar ağrıları giderebilir ve ağrının başlamasına engel olabilmektedir. Soğuk tampon, zencefil, zerdeçal, acı biber,elma sirkesi, hardal yağı iyi gelebilecek yöntemler arasındadır.

Kas Ağrıları İçin Genel Tavsiyeler Nelerdir?

Kas rahatsızlıklarının ana belirti sebebi yapabilecek işi yapamayacak seviyeye gelmesi ve kuvvetsizlik ile hissedilebilir. Günlük yaşamda büyük örnekleri vardır. Elleri kaldıramama, merdiven çıkamama bunlar sıklıkla karşı karşıya kaldığınız durumlardır. Bazen adaleler sistematik rahatsızlıkların belirtisi olabilir. Örneğin kalp hastalıkları, tiroit, enfeksiyon. Bunlar ateş,halsizlik, kırgınlık ve nefes darlığı şeklinde görülür. Günlük yürüyüş ve hafif tempolu egzersizler tercih edilebilir. Günlük 9-10 bardak su tüketilebilir.Uzun zamandır geçmeyen morarma ve ağrı belirtilerini fark ettiğiniz an doktora başvurulmalıdır.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları