Dolap uygulamasında Satış ve Takipçi nasıl artırılır?
web-sitesi-fiyatlari
Bu yazımda Dolap'ta nasıl satışlarınızı artıracaksınız ve #takipçi sayınızı nasıl yükselteceksiniz, bu konudaki deneyimlerimi sizlerle paylaşacağım.

Dolap Uygulaması ikinci el ürün almak ve satmak isteyen insanların bir araya gelmesine olanak tanıyan bir uygulamadır. 

Giyim, eşya, çanta, ayakkabı gibi aklınıza gelen kategorilerde kullanılması mümkündür. İkinci el olduğu kadar sıfır ürün, orijinal ürün bulma şansınız da bulunur.  Daha uygun maliyetler ile almak istediğiniz her markanın ürünlerine ulaşmanızın keyfini çıkarmak için kullanabileceğiniz bir uygulamadır. 

Alıcı durumunda olabileceğiniz gibi satıcı olmanızı da engelleyen bir durum yoktur. Satış yapanlar için ise  satışlarında ve takipçilerinde nasıl artış sağlayacakları noktasında bilgileri bu yazımda bulacaksınız.

Satış yapanlar lütfen yazıyı son noktasına kadar okuyun. Bu yazıda öğreneceğiniz küçük bir detay ile çok iyi satışlar elde edeceksiniz.

sisal

Şeffaf Olmanın Karşılığı

İkinci el ürünlerin ağırlık kazandığı bir uygulama olmasından da hareket ederek ürünleriniz hakkında en doğru ve dürüst içerikleri hazırlamanız gerekir. Ürününüz de var olan bir yırtık, kullanım hatası, kumaş sorunu gibi var olan tüm detayları da ürünlerinizin açıklamasına yazarak güven sağlayabilirsiniz.

Geri Dönüş Konusunda Hassasiyet

Ürünle alakalı yorum veya sorular olduğunda mümkün olan en kısa sürede geri dönüş yapmaya çalışmalısınız. Ürünler ilgili sorulara en kısa sürede mutlaka cevap verin. Bu sayede ürünün farklı yerden alınmasını engelleyebilir ve sizi takip edenlere karşı güven oluşturursunuz. 

Ürün Çekimlerindeki Ayrıntılar

Ürünleri almak isteyenlerin her detayı bilmesi gerektiğini unutmadan fotoğrafları çekmeye gayret etmelisiniz. Kusurları daha net çekmelisiniz ve ışığı güzel olan bir yerde çekimlerinizi yapmalısınız. Mutlaka uygulamada yer alan önerileri okuyun, uygulamanın Youtube kanalında bulunan eğitimleri baştan sona izleyin. Buraya kadar okudunuz biraz daha sabredip sonuna gelelim lütfen.  

İndirim Taleplerine Yaklaşım

Ürünü eklerken her ticarette olacağı gibi indirim taleplerinin olacağını düşünerek hareket etmelisiniz. Olası indirim miktarını fiyata ekleyebilirsiniz. Satacağınız ürün ile ilgili uygulamada mutlaka fiyatları göz gezdirin. Zarar etmeden satış yapma imkânı oluşturmak için sattığınız ürünlere doğru fiyat verin.

Kargo Maliyetlerinin Durumu

Sayfanızdan ürün satın alanların kargo ile alakalı bir maliyet üstlenmesini engellemek de satışlarınızın artmasına neden olabilir. Her ürün için kargo ödemesi yapmak istemeyen hesapların sizi tanımasını sağlayabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken husus satış fiyatınıza kargo ücretini ilave edip ilanınızı ücretsiz kargo olarak eklemeniz gerekmektedir. Buradaki amaç müşteriyi karar verme aşamasında ‘’sürpriz bir de kargo ücreti var’’ dememektir. Bu e-ticarette caydırıcı bir nokta oluyor.  Sizde benim gibi düşünüyorsunuzdur. 

Sosyal Medya Hesaplarınızdan Paylaşım

Ürünlerinizi kullandığınız instagram, Facebook, Twitter, Pinterest gibi sosyal medya hesaplarınız üzerinden paylaşmanız satışlarınızı artırmada katkı sağlayabilir. Uygulamada gördüğünüz gibi fenomen hesaplar bunu uyguluyor. Tabiki burada karar sizin.

Diğer Satıcılara Yapılan Yorumlar

Uygulamada görüyorum diğer satıcıların ürünleri altına ‘’Takip edin, Dolabıma beklerim, indirimde ürünlerim var, öneri yapalım’’ gi yorumlar sizin kalitenizi düşürüyor ve kendinizi dilenci yerine koymuş olursunuz. Ve gerçek alıcılarında uygulamadan alışveriş yapmasını engelliyorsunuz. Alıcı görüyor 200 adet yorum var satıcı zaten cevap vermez diye gidiyor? Ben yukarıda yazdığım gibi zoraki davet eden kişilerden ürün alışverişi yapmam. Sizden yapmazsınız. Bende bu konuda dilencilik yapmadan sizin takipçi ve satış artırmanıza yönelik yazı sonunda bir tavsiyem olacak. 

(TAKİP) Sadece Ürün Almak İsteyen Hesapları Takip Edin

Burası çok önemli! Bazı sayfalarda satışta olan ürünlerin olmadığını görebilirsiniz. Bu hesaplar genelde alışveriş yapmak için kullanıldıkları anlamına gelir. Bu tarz hesapları takibe almak ürünlerinizin fark edilmesine ön ayak olabilir. Bunun için bu tarz ürün paylaşımı olmayan hesapları takibe alarak satış potansiyelini yakalamaya başlayabilirsiniz.

(Öneri)

Dolapta takipçi ve satış artıran en önemli noktalardan birisi sizin de bildiğiniz gibi uygulama üzerinden karşılıklı öneri yapmaktır. Bu konu hepimiz için çok yorucu olduğunu biliyorum. Bende bu konuda bir çözüm geliştirdim. Eskiden Annelerimizin yaptığı günler vardır bilir misiniz? Bu tarzda bir dayanışma grubu kuruyorum. Bu gruptan ne sağlayacaksınız takipçi, ürünlerinizin ana sayfalara çıkması ve en önemlisi satış.

Nasıl Katılabilirim

Modalobisi İnstagram hesabından DM yolu ile katılabilirsiniz.

https://www.instagram.com/modalobisi/


Tüm soruve görüşlerinizi aşağıdaki yorum bölümünden sorabilirsiniz. Yorum bölümü çıkmıyor ise sayfayı yenileyin. 

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları