Amerika’da Şirket Türleri
web-sitesi-fiyatlari
Amerika’da şirket türleri için çeşitli sorumluluklar belirlenmiştir. Yatırımcılar belirlenen sorumluluklara bağlı kalarak şirketleşmenin amacın uygun işler yapmalıdır.

Dünyanın her yerinde aynı tür şirketler kurulabiliyor ve ülkelerin belirlediği kurallara göre yatırım oranları, yöntemleri belirleniyor. Her sektörün yapısı ve işlem hacmine göre kurulacak şirket türü belirleniyor.

ABD’de Şirket Kurmak

ABD’de Şirket Kurmak

Amerika Birleşik Devletlerinde şirket kurmak isteyenler hangi tür şirket kuracaklarını dört ana seçeneğe göre belirleyebiliyor. Dört başlık altında toplanan şirket türleri şunlardır.

  • Sole Proprietorship / SP ( Şahıs İşletmesi),
  • General Portnership /GP (Ortaklıklar),
  • Limited Liability Company /LLC (Limidet Şirket),
  • Business Corporations, Incorsporated, Inc/Corp (Anonim şirket),

Her şirket türünün yasası, kuralları ve yatırım şartları farklıdır. Yatırımcılar, iş alanlarına ve sermayelerine göre tercihlerini yapabiliyor.

sisal

Şahıs İşletmeleri (Sole Proprietorship)

Amerika’daki en basit şirket türü şahıs işletmeleridir. Bir kişi tarafından kurulan ve kontrol edilebilen işletmeler olarak tanımlanır. Şirket kurucusu, her türlü kar ve zarar sorumluluğuna sahiptir. Amerika’daki şahıs işletmeleri, maliyetsiz, kolay tasfiye edilebilir, vergi yön olmama ve temel muhasebe sistemine tabi özelliklerine sahiptir.

Ortaklıklar (General Partnership)

Amerika’da kurulabilen şirket türlerinden birisi de ortaklıklardır. İki ya da daha fazla kişinin ortaklığı bulunan kar amaçlı işler yapan kuruluşlardır. Ortaklık hakkına sahip olanlar şirketin her türlü işlemlerine karşı sorumludur. Ortaklık anlaşmasında kişiler tüm kar ve zarar paylaşım anlaşmasını yapar.

Limited Şirketler ( Limited Liability Company)

Amerika’da çoğu eyalet Limited şirket kurulmasına izin veriyor. Limited şirketler esnek yapıya sahiptir ve farklı ticari alanlarda faaliyetler yürütebiliyor. Sınırlı sorumluluk avantajı ile esnek yapı avantajını birlikte sunar. Limited şirketler faaliyet gereksinimlerine göre gelecek dönemlerde büyüyerek Anonim şirkete dönüşebiliyor. Ticari faaliyetlerde beklentileri en iyi karşılayan şirket türü olarak gösterilir.

Anonim Şirketler (Business Corporations)

Amerika’da eyalet yasalarına göre bir ya da daha fazla kişi tarafından kurulmuş tüzel kişilikler olarak tanımlanır. Anonim şirket türleri Amerika’da iki farkı türe sahiptir. Birincisi ticaret şirketi, ikincisi ise kar amacı gütmeyen şirkettir. Anonim şirketler türlerine göre yerli ya da yabancı şirketler olabiliyor.

Önemli olan faaliyetlerin Amerika eyalet yasalarına göre kurulmuş olması ve işlemlerinde bu yasalara uyulmasıdır. Diğer şirket türlerine göre yapısı ve yönetimi daha karmaşık bir yapıya sahiptir. Şirket faaliyetleri, feshi kararı alınana kadar devam eder. Çok sayıda hissedara sahip olabiliyor. Amerika’da anonim şirketler tek bir kişiye de ait olabiliyor. 

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları