Dünyanın En Derin 7 Denizi
web-sitesi-fiyatlari
Dünyanın en derin ve en gizemli 7 denizini sizin için listeledik.

1. Akdeniz

Akdeniz

Akdeniz, ortalama 1501 metre derinliğe sahiptir. En derin noktası ortalama 5627 metre ile 'Calypso Deep' bölgesi olarak bilinir. Koyu mavi renkli sularıyla kolayca tanınan Akdeniz, çok fazla egzotik balık ve mercanın bulunduğu bir yerdir. Bu denizin plajları tüm dünyadaki turistler arasında çok ünlüdür. Bu yüzden Akdeniz'e kıyısı olan ülkeler, turizm açısından bir adım öndedir.

2. Meksika Körfezi

Meksika Körfezi

Meksika Körfezinin ortalama 1614 metredir. Bu körfez, dünyanın en büyük dokuzuncu su alanıdır. Meksika Körfezi'ndeki en derin nokta, 4,384 metre derinliğindeki 'Sigsbee Deep'bölgesidir. 

sisal

3. Japon Denizi

Japon Denizi

Japon Denizi, ortalama 1.666 metre derinliğe sahiptir ve Akdeniz'e çok benzemektedir. Japon Denizi,diğer denizlere; Tarikat Boğazı, Tsugaru Boğazı, Kanmon Boğazı, La Perouse Boğazı ve Kore Boğazı tarafından bağlanmaktadır. Bu deniz çok sakin bir yapıya sahiptir.

4. Karayip Denizi

Karayip Denizi

Mavi Karayip Denizi,ortalama 2.575 metre derinliğe sahip, Atlantik Okyanusu'nda bir denizdir. Aynı zamanda dünyadaki en büyük tuzlu su denizlerinden biridir. Deniz,  2.754.000 kilometre karelik bir alanı kaplamaktadır. Karayip Denizi'nin en derin noktası, 7,686 metre derinliğindeki Çavman Çukurudur. 

5. Atlantik Okyanusu

Atlantik Okyanusu

Atlantik Okyanusu, ortalama 3.575 metre derinliğindedir. Aynı zamanda 106.400.000 kilometrekarelik bir alanı kaplamaktadır. Atlantik Okyanusu'nun en derin noktası, 8605 metre derinliğindeki 'Porto Riko Trench'dir. 

6. Hint Okyanusu

Hint Okyanusu

Hint Okyanusu , ortalama 3.840 metre derinliğe sahip dünyanın en derin ikinci okyanusudur ve su kütlesinin hacmi 292.131.000 metre küptür. Aynı zamanda dünyanın en sıcak okyanusudur. İkinci en derin okyanus olmasına rağmen, dünyanın diğer büyük okyanusları arasında en genç oluşmuş okyanustur.

7. Pasifik Okyanusu

Pasifik Okyanusu

Pasifik Okyanusu , dünyanı nen derin okyanusudur. Ortalama 3.939 metre derinliğe sahiptir. Mariana Siper,Mavi Deniz'in 10,911 metre derinliği ile Pasifik Okyanusu'nun en derin alanıdır. Pasifik Okyanusu, ayrıca, deniz altında batık dağ zincirleri olan ve en fazla deniz yoluna sahip denizdir. Volkanik bir patlamadan sonra oluşan'Ateş Çemberi' olarak bilinen ünlü deniz kıyısı da bu derin okyanusun altında yer alıyor.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları