Dünyanın En Güçlü 10 Hayvanı
web-sitesi-fiyatlari
Birçok hayvan, insanların bile hayal edemeyeceği güce sahiptir. Farklı hayvanlar farklı güçlere sahiptir. Bazıları saf kaba kuvvete sahiptir ve muazzam ağırlıkları kaldırabilir, sürükleyebilir, taşıyabilir veya çekebilir. Diğerleri çok daha küçük olabilirler, ancak büyüklüklerine göre muazzam bir güce sahiptirler. İşte dünyanın en güçlü 10 hayvanı;

1. Boz Ayı

Boz Ayı

Saf güç söz konusu olduğunda, Boz Ayı, vücut ağırlığının 0.8 katını yani  500 kg'ı kaldırabilir.

2. Anakonda

Anakonda

Bir anakonda yılanı, 250 kg'lık bir vücut ağırlığı kadar sıkıştırma gücüne sahiptir.

sisal

3. Fil

Fil

Vahşi hayvanlar arasında Filler, en güçlü memeli ve en güçlü kara hayvanı konumundadır. Afrika Filleri,9.000 kg'a kadar ağırlık taşıyabilir. Bu ağırlık, yaklaşık 130 yetişkin insanın ağırlığına eşittir.

4. Musk Öküzü

Musk Öküzü

Popüler söz olan “öküz gibi güçlü” kavramının bir nedeni var. Bir öküz, engebeli arazide vücut ağırlığının 1,5 katı olan 900 kg'lık bir şeyi çekebilir ve taşıyabilir.

5. Kaplan

Kaplan

Bir kaplan, 550 kg'lık bir ağırlığı taşıyabilir. Bu yaklaşık olarak kendi ağırlığının 2 katıdır.

6. Kartal

 Kartal

Bir kartal, uçuş sırasında kendi vücut ağırlığının dört katını kaldırabilen en güçlü kuştur.

7. Goril

Goril

Bir goril, 2.000 kg ağırlığı taşıyabilir. Bu vücut ağırlığının yaklaşık 10 katıdır. Bu kg, yetişkin 30 insanın ağırlığına eşittir.

8. Leafcutter Karınca

Leafcutter Karınca

Minik, yaprak kesen karıncalar, kendi çeneleri ile yaklaşık 500 mg'lık ( kendi vücut ağırlığının 50 katı ) yükü kaldırabilirler. Bu, dişleri ile bir kamyonu kaldırabilen insan ile aynı değere sahiptir.

9. Gergedan Böceği

Gergedan Böceği

Gergedan Böcekleri, kendi ağırlığının 850 katı ağırlığındaki bir yükü kaldırabilir. İnsan, gergedan böceğinin gücüne sahip olsaydı 65 tonluk bir nesneyi kaldırabilecekti. Eğer bu güce fil sahip olsaydı sırtında 850 fili taşıyabilirdi.

10. Dung Beetle

Dung Beetle

Bir gübre böceği olan bu hayvan, sadece dünyanın en güçlü böceği olmakla kalmıyor, aynı zamanda vücut ağırlığı ile karşılaştırıldığında gezegendeki en güçlü hayvandır. Kendi vücut ağırlığının 1,141 katını çekebilirler. Eğer bu gücü bir insan sahip olsaydı,insanlarla dolu altı çift katlı otobüsleri çekebilirdi.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları