okunma
1. Tibet
Birçok ülkede dil çıkarmak saygısızlık anlamı taşırken Tibet'te bu çok farklı bir anlam taşımaktadır. İki kişi birbiri ile selamlaşmak için karşılıklı dil çıkartırlar. Tibet'te birine kibar bir şekilde selam vermek istiyorsanız dilinizi hafif bir şekilde dışarı doğru çıkarmanız gerekiyor.
2. Japonya
Aslında çok yabancı olmadığımız selamlama şekline sahip olan Japon halkı birbirine selam vermek için öne doğru eğilirler. Bu saygı ve selam niteliği taşımaktadır.Filmlerde ve dizilerde çok sık rastladığımız selamlama şekli için vücut öne doğru yarıya kadar eğilir ve eller sıkılır.
3. Yeni Zelanda
Farklı bir selam verme şekline sahip ülkede bulunan Mario halkı Hongi adı ile bilinen saygı göstergesi işareti ile selamlaşırlar. Bu selamlaşma türünde iki kişi birbirine doğru eğilir, alnı ve burnu birbirine değdirmek sureti ile yüz yüze gelir. Bu şekilde burnu ve alnı birbirine bastırarak selam verirler.
4. Zambia
Çok farklı kültürlere sahip ülkelerde farklı bir selamlaşma türüne sahip ülkelerden biri Zambia'dır. Zambia'da iki kili birbiri ile karşılaştıklarında hafifçe başparmaklarını sıkmak sureti ile selamlaşır. Batı ve Kuzey Zambia'da arkadaşça bir selamlaşma sayılır.
5. Malezya
Malezya'da farklı selamlaşma kullanan ülkeler arasında yer alıyor. Her ne kadar yapılan hareketler yakın gelse de, bu Malezya'ya özgü bir selamlaşma şekli. Malezya'da karşılıklı iki kişi önce parmaklar ile hafifçe karşısındakinin eline dokunur ve hemen ardından elini kalbine götürür.
Comments
0 comment