Ülkelere Göre En Garip 5 Selamlaşma
web-sitesi-fiyatlari
Ülkelerin kendine has selamlaşma şekilleri vardır. Birçok ülke selamlaşma ve saygı gösterme anlamı taşıyan bu karşılaşma sonrası yaptıkları hareket ile birbirlerine selam göstermektedir. Her ülkenin kendine has özellikte garip selamlaşma şekilleri bulunmaktadır. Selamlaşma şekillerine bakarak kişinin nereli olduğunu anlamanız mümkün olacak selamlama şekilleri bulunmaktadır.

1. Tibet

Tibet

Birçok ülkede dil çıkarmak saygısızlık anlamı taşırken Tibet'te bu çok farklı bir anlam taşımaktadır. İki kişi birbiri ile selamlaşmak için karşılıklı dil çıkartırlar. Tibet'te birine kibar bir şekilde selam vermek istiyorsanız dilinizi hafif bir şekilde dışarı doğru çıkarmanız gerekiyor.

2. Japonya

Japonya

Aslında çok yabancı olmadığımız selamlama şekline sahip olan Japon halkı birbirine selam vermek için öne doğru eğilirler. Bu saygı ve selam niteliği taşımaktadır.Filmlerde ve dizilerde çok sık rastladığımız selamlama şekli için vücut öne doğru yarıya kadar eğilir ve eller sıkılır.

sisal

3. Yeni Zelanda

Yeni Zelanda

Farklı bir selam verme şekline sahip ülkede bulunan Mario halkı Hongi adı ile bilinen saygı göstergesi işareti ile selamlaşırlar. Bu selamlaşma türünde iki kişi birbirine doğru eğilir, alnı ve burnu birbirine değdirmek sureti ile yüz yüze gelir. Bu şekilde burnu ve alnı birbirine bastırarak selam verirler.

4. Zambia

Zambia

Çok farklı kültürlere sahip ülkelerde farklı bir selamlaşma türüne sahip ülkelerden biri Zambia'dır. Zambia'da iki kili birbiri ile karşılaştıklarında hafifçe başparmaklarını sıkmak sureti ile selamlaşır. Batı ve Kuzey Zambia'da arkadaşça bir selamlaşma sayılır.

5. Malezya

Malezya

Malezya'da farklı selamlaşma kullanan ülkeler arasında yer alıyor. Her ne kadar yapılan hareketler yakın gelse de, bu Malezya'ya özgü bir selamlaşma şekli. Malezya'da karşılıklı iki kişi önce parmaklar ile hafifçe karşısındakinin eline dokunur ve hemen ardından elini kalbine götürür.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları