İnternet Reklamcılığında Başarının Adresi: Google
web-sitesi-fiyatlari
Ülkemizde en çok kullanılma sıfatına sahip Google, internet reklamcılığında zirvede yer alıyor. Teknolojinin getirdiği kolaylıklardan birisi olan dijital reklamcılık, oturduğunuz yerden reklamınızı yapmanızı ve web sitenizi duyurmanızı sağlıyor.

Sanal platformun yeni gözdesi dijital reklamcılığı kullanarak şirketinizi büyütebilir, kazancınıza kazanç katabilirsiniz.

Ne Kazanacaksınız?

Ne Kazanacaksınız?

Öncelikle belirtilmelidir ki hedef kitleniz katlanacak. Başka yollardan reklamınızı yapmakla binlerce insana sesinizi duyuracaksanız, dijital reklamcılık ile milyonlarca insana ulaşabileceksiniz. Üstelik bunu hiç yorulmadan yapacaksınız. Fiyat hususunda endişe etmenize gerek yok. Zira bu işin maliyeti de çok düşük. Çok cüzi miktarlar ödeyerek büyük paralar kazanabileceğiniz mecrayı sizlerle tanıştırmak istiyoruz.

sisal

Google Reklamlar

Günümüzde binlerce işletmenin kullandığı Google Adwords hizmeti, arama motorunda yapılan aramalara çıkardığı sonuç sayfasında sizlere yer veriyor. Bu reklamı iki şekilde yapmayı sizlere sunuyor. Birinci seçenekte sayfanın en üstünde “Reklamlar” etiketi ile yayınlanan reklam olmayı teklif ediyor. Diğer seçenekte ise bu etiket olmadan direk sonuç sayfasında yer almayı vaat ediyor. Bunun için ayriyeten anahtar kelime hizmetinden de faydalanmanız gerekiyor çünkü kullanıcının Google’a yazdığı anahtar kelime ile sizin web sitenizde yer alan anahtar kelimenin uyumlu olması gerekiyor. Bu iki anahtar kelime ne kadar alakalı olursa, web siteniz o kadar üst sırada yayınlanır.

Ödeme Nasıl Yapılıyor?

Sistemde size günlük bütçe açılıyor. Bu bütçe yalnızca ödemeyi kontrol etmeniz için. Ödemeleri tıklama başına yapmanız gerekiyor. Sitenizin popülerliğinin arttığı dönemde fazla tıklanma sayısı ile sizlere fazla miktarlarda ödeme sunulmaması için bir kota getiriliyor. Ayrıca bu kotanın %20 aşma payı da bulunuyor. Günlük bütçenizi her gün değiştirebileceğinizi ve bütçenin ve ödemenin kontrolünün, takibinin sizlerin elinde olduğunu hatırlatmak istiyoruz.

Google Ads İle Hayallerinize Kavuşun

Şüphesiz her işletme sahibi işletmesini büyük yerlerde hayal eder. Bu hayaline kavuşmak için ise bir hayli çabalar. Günümüzde şirket sahipleri verdikleri reklamların hedef kitlesini büyüterek kazançlarını artırmaktadırlar. Sizler de Google Ads hizmetinden faydalanarak reklamınızın ve web sitenizin tüm Türkiye ile buluşmasını sağlayabilir, hayallerinizdeki büyüklükte bir işletmeye sahip olabilirsiniz.

Neden Dijital Reklamcılık?

Hepinizin bildiği üzere teknoloji çağında yaşıyoruz. Gelişen teknoloji bizlere hayatı daha pratik yaşamayı öğretiyor. Bahsi edilen Adwords Google hizmeti ile az bir maliyete çok büyük işler yapabilirsiniz. Ülkemizde internet kullanım oranı oldukça yüksek. Hemen hemen herkes aradığı sorduğu bilgiyi, ürünü Google’a yazıyor. Bu olgudan yola çıkarak reklamınızı Google üzerinden yapmanın ne kadar akıllıca olduğunu idrak edebilirsiniz. Üstelik Google reklamları kullanmanın birçok da avantajı var.

●Verdiğiniz reklamın hedef kitlesi bir anda katlanır. Binlerce kişiye ulaştırabileceğiniz reklam milyonlarla buluşur.

●Reklamınız herkesle değil hedef kitlenizle buluşur. Çünkü web siteniz anahtar kelime odaklı yayınlanmaktadır ve yalnızca arayan kişilerin önüne çıkarsınız. Bu sayede isabet oranı yükselir.

●Ödemeleri tıklama başına yaparsınız ve günlük bütçenizi her an kontrol ve takip edebilirsiniz. Sitenizin popüler olduğu dönemlerde bütçenize yön verip daha fazla büyüyebilirsiniz.

●Google sizlere anahtar kelime noktasında yardımcı olmaktadır. Seçtiğiniz anahtar kelimeleri değerlendirmekte, size faydalı olmayacak anahtar kelimeler için yeni ve doğru anahtar kelime önerilerinde bulunmaktadır.           

 

İşletmeler Akıllı Hareket Ederler

Bu ve bunun gibi avantajlar aslında şirketini büyütmek ve reklamları ile daha fazla kazanmak isteyenler için biçilmiş kaftan. Teknolojinin getirdiği kolaylıklardan faydalanarak iş yapmak artık zor değil. Üstelik detayları Google tarafından da bizzat öğrenebilirsiniz. Şeffaf bir hizmet anlaşıyına sahip Google Reklam hizmeti şirketinizin büyümesine yardımcı olacak en iyi silah.

Merek edenler için Google Ads nedir?

İnternet, reklam sektörüne de yeni bir soluk getirdi. İnternet üzerinden reklam verme çabasında olanlar ve müşteri sayısını arttırmak isteyen web sayfası sahiplerinin mutlaka bilmeleri gereken Adwords’lerden bahsetmek istiyorum.

İşinize yatırım yapın

Adwords ile reklam yayınlamak istiyorsanız işinize yatırım yapıyorsunuz demektir. Bütçenizi aşmadan bu yatırım işinizi büyütmenizi sağlayacaktır. Doğru tercihler yaparak reklamınızın doğru müşteri kitlesine ulaştıracak ve kazancınızı arttırma şansı yakalayacaksınız.

Bunu yapmak da oldukça basit. Sizin belirlediğiniz günlük bir bütçe, reklamın gösterileceği yer, zaman, ağlar, anahtar kelimeler, başlık ve açıklama metnini oluşturduktan sonra reklamınızı yapabilirisiniz.

Dikkatli olun

  • Google Adwords ücretlendirmeyi günlük olarak hesaplar bu yüzden reklam verme planınızı yaparken bu maddeyi aklınızdan çıkartmayın. Her hangi bir günlük minimum ücretlendirme yapılamamaktadır.
  • Reklam vermeden önce anahtar kelime araştırması yapın ve her anahtar kelime için belirli bir teklif belirleyin.
  • Reklam metni hazırlarken açıklayıcı, öz ve anlaşılır olmasına dikkat edin.
  • Aklınıza gelen tüm negatif anahtar kelimeleri girmeye çalışın. Negatif anahtar kelimeden kast ettiğim şey, hangi kelimelerin sizin reklamınıza uygun olmadığını belirlemek. Böylece reklam için ayırdığınız bütçenizin doğru müşteri kitlesine ulaşma ihtimalini arttırmış, diğerlerini elemiş olacaksınız.

      

Hedefinize göre bir strateji seçin

Bir kullanıcı internet üzerinden arama yaptığında, Adwords arama sonuçları sayfasında gösterilen reklamları ve sayfadaki sıralamasını belirler. Reklamınızın bu sayfa içerisinde yer alma olasılığını arttırmak için nasıl bir strateji vermeniz gerektiğini seçmek zorundasınız.

Üç farklı şekilde bunu seçme imkânınız var. İlk seçenek tıklama sayısı ya da başka bir deyişle TBM teklifi. Web sayfanız tıklama sayısına göre sayfada yerini alır ve ücretlendirilir. İkinci seçenek ise reklamınızın gösterilme sayısına göre ücretlendirilmesi.

Son olarak da kullanıcıların, sayfanıza girip belirli bir işlem yapama zamanına göre bir ücretlendirme tarifesi seçmek. Umarım Google Adwords nedir sorusuna aradığınız cevabı bulmuşsunuzdur.       

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları