WPS Nedir ve Neden Önemlidir?
web-sitesi-fiyatlari
Wps, modemlerin üzerinde sıklıkla adını gördüğümüz internet kavramlarından biridir. İnternet bağlantımızın güvenli bir şekilde gerçekleşmesi için önemli olan wps nedir ve neden önemlidir?
İşte Wps ile ilgili detaylar:

Wps Bağlantısı Nedir?

Wps Bağlantısı Nedir?

Wps, Wi-Fi Protected Setup kelimelerinin baş harflerinden oluşmuştur. Korumalı kablosuz kurulum anlamına gelen Wps, internete güvenli bir şekilde bağlanmamızı sağlayan sistemdir. Bu teknoloji ile birlikte dışardan sisteminize gelebilecek olan herhangi bir tehlike veya internette gezinti esnasında yaşayabileceğiniz güvenlik açıkları en az seviyeye iniyor.

Wps Nasıl Kapatılır?

Wps Nasıl Kapatılır?

Wps ayarını pasif hale getirmenin yöntemlerinden birisi tarayıcı ara yüzüne gelip 192.168.0.1 yazmak ve ardından gelen ekrana kullanıcı bilgilerinizi girmektir. Bu kısımdan sonra kablosuz kurulum daha sonra ise wps ayarından wps devre dışı bırak butonuna tıklayarak işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

sisal

Wps İle Bağlantı Nasıl Yapılmaktadır?

Wps İle Bağlantı Nasıl Yapılmaktadır?

Wps ile internet güvenliği sağlanmış olan bir bilgisayara sadece şifre ile bağlanmak yetmez. Ağa bağlanmak için çeşitli yollar mevcuttur. Bunlardan birincisi PIN yöntemi ile Wps bağlantısını sağlamaktır. PIN 8 haneden oluşan bir yapıya sahiptir ve Wps destekli olan her modemin arkasında yer alır. Bir cihazla Wps ayarı bulunan ağa bağlanmak için PIN şifresinin girilmesi gerekir. 8 haneli PIN şifresi üst üste 3 defa yanlış girilirse modem 60 saniye bekleme moduna geçer.

İkinci bir yöntem ise Wps düğmesine basılarak bağlantı sağlamaktır. Wps destekli bazı modemlerde WPS düğmesi yer almaktadır. Bu kısımdan bağlantı aktif duruma getirebilir. Bazı modemlerde düğmeye bir kere basmak yeterli olurken bazı modemlerden birkaç saniye basılı tutmak gerekebilir. Düğmeye basıldıktan sonra bağlantının aktif hale gelip gelmediğini Wps ışığının yanmasından anlayabilirsiniz.

Wps Yararları Nelerdir?

Wps Yararları Nelerdir?

Wps küçük işletmeler başta olmak üzere ev kullanıcılarına da güvenli internet konusunda birçok yarar sağlamaktadır.

Wps yararları şu şekildedir:

1- Pratik güvenlik katmanı oluşturarak tehlikeleri önler.

2- Ekstra ve fazla maliyetlere girmeden internetinizle ilgili güvenlik açıklarınızı kapatmanıza yardımcı olur.

3- Kötü yazılımları kolay bir şekilde engeller.

4- Ağınıza dışardan girilmesine izin vermez.

Wps teknolojisinin internet güvenliği açısından yararları bu şekildedir.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları