Kıymetlimiz Diyen Yaratığın Adı Nedir?
web-sitesi-fiyatlari
Türkiye'de son günlerde adı oldukça sıklıkla anılan bir film karakteri olan Smeagol aslında dünyaca ünlü yazar Tolkien tarafından yazılmış bir romanın önemsiz gibi görünen ama önemli bir karakteridir. Sürekli olarak kıymetlimiz demesi ile meşhur olan bu yaratık aslında bir nevi Hobbit olarak bilinir.

Smeagol Kimdir?

Smeagol Kimdir?

Smeagol orta dünya evreninde eşi benzeri olmayan bir yaratıktır. Aslında kökeninde Hobbit olan bu yaratık uzun yıllardır sahip olduğu tek güç yüzüğünün etkisi ile adeta bir yaratığa dönmüştür. Kuzeni Deagol ile gölde balık avlamaya giden Smeagol göl içerisinde bir adet yüzük bulur. Yüzük orta dünya evreninin en güçlü yüzüğüdür. Büyük kötülükler ile dövülen bu yüzük herkesi kendisine sahip olma isteği ve hırsı ile doldurur. Parmağa takıldığı zaman görünmezlik özelliği sağlamakta, sahibine de neredeyse ölümsüzlüğe varan bir ömür sunmaktadır. Yüzük için kuzeni ile savaşan Smeagol bu savaşı kazanarak kuzenini öldürür ve tek yüzüğün sahibi olur.

Gollum Kimdir?

Gollum Kimdir?

Kuzenini öldürerek elde ettiği bu yüzüğü saklamak için dağların en diplerine kadar ilerleyen Smeagol daha sonra yıllarca yüzükle burada kalmış ve artık bir yaratığa dönüşmüştür. Balık gibi kaygan derisi, aşırı zayıf bedeni, kocaman kafası ve gözleri, tek tek dökülen kafasında ki azıcık saçı ile dikkat çeken Smeagol sürekli olarak ağzından Gollum diye bir ses çıkarmasından dolayı Gollum olarak bilinir.

sisal

Hobbit Nedir?

Hobbitler J.R.R Tolkien tarafından yazılan Yüzüklerin Efendisi romanında ki evrende shire adında bir bölgede yaşayan oldukça sevecen ve neşeli bir ırk olarak bilinir. Hobbitlerin genel olarak özellikleri kısa boylu ve boylarına göre iri ayaklı olmalıdır. Sürekli olarak yalın ayak gezmeyi tercih eden bu ırk aşırı tüylü ayaklara sahiptir. 

Sevimli bir yüze sahip olmaları ile beraber genellikle kıvırcık saçlı olurlar. Hobbitler genellikle tembellik yapmayı severler. Pek maceraperest olmayan bu ırk bira yapmayı, yemek yemeyi, dans etmeyi ve uyumayı sever. Orta dünya evrenin de ki en zararsız olan bu türün macerası kitapta Bilbo Bagins adında ki bir Hobbit’in Gandalf adında ki bir büyücü ile dostluğu sonucunda başlar.

Kıymetlimiz Ne Demek?

Sürekli olarak elinde bulunan yüzüğe İngilizce "Our Precious" diyen Gollum’un sözleri Türkçe’ye kıymetlimiz diye çevrilmiştir. Orta dünya evreninde çift kişilikli olarak bilinen Gollum sürekli olarak kendi kendine konuşmaktadır. Yüzük onda ikinci bir kişilik ortaya çıkarmış ve adeta aklını kaybetmesine yol açmıştır.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları