Sergey Brin ve Larry Page'in Girişimcilik Hikayeleri
web-sitesi-fiyatlari
Sergey Brin ve Larry Page’in girişimcilik hikayelerini sizler için araştırdık.

Alphabet, Google’nin yeni akraba şirketi olarak kurumsal anlamda Google’ye bambaşka bir yol açtı. Bu değişiklik aslında 20 yıl önce planlanmıştı. Sergey Brin ve Larry Page sadece bir yurt odasında bu değişiklikleri planlamıştı. 20 yılsonunda bu değişiklik hayata geçmiş oldu. Başarı hikayesi ise her iki kurucu için de oldukça zorlu bir şekilde oluştu. Özellikle Brin hikâyesi ile daha da dikkat çekici bir hal aldı. Sergey Brin ve Larry Page’in girişimcilik hikayeleri ise günümüzde pek çok kişiye ilham kaynağı oldu.

Sergey Brin’in Yaşamı

Sergey Brin’in Yaşamı

Ailesi Rusya’dan ABD’ye göç eden Sergey Brin o dönemlerde henüz 6 yaşındaydı. 21 Ağustos 1973 yılında doğan ünlü isim için bu göç hayatının başlaması anlamına da geliyordu. Babası matematikçi olan ismin annesi ise NASA’da çalışan bir bilim insanıydı. Yani ailesi her zaman bilim ile içli dışlı yapıdaydı. Sovyetlerden baskılardan dolayı kaçan aile Musevi bir aileydi.

sisal

ABD’de Yeni Bir Hayat

ABD’de Yeni Bir Hayat

Aile Rusya’dan ilk olarak Viyana’ya geçti. Daha sonra Paris’e geçen aile için burada geçici bir iş ayarlandı. Daha sonra da Brin ailesi ABD’ye uçtu. Aile Maryland’de sade bir apartman dairesi kiralayarak yerleşmeye başladı. Musevi cemaatinin de aileyi desteklemesi ile 1973 yılında Ford Maverick bir araba sahibi dahi olundu. Sovyetler bünyesinde matematik eğitimi alanların Amerika’da büyük destek görmesi o dönemlerde normaldi. Baba Brin kısa sürede Maryland üniversitesinde işe girmeyi başardı.

Eğitim Hayatı ve Büyük Tanışma

Eğitim Hayatı ve Büyük Tanışma

Sergey ilkokulu Montessori okulunda okudu. Bu dönemde matematik dersleri onun için fazla basit geliyordu. Daha sonra Stenford üniversitesinde eğitime devam etti. 1995 yılında Larry Page ile tanışan ünlü isimin hayatı bundan sonra değişti.

İkili kısa sürede;

• En popüler bilgilerin ulaşımı

• En yararlı kişilere bilgi ulaşımı

• Web sitesi sıralamaları

• Mevcut arama motoru yöntemleri

Gibi alanlarda çalışma yaptı. Daha sonra ikilinin kurduğu Google şirketi ikili tarafından satılmaya çalışıldı. Satılamayan şirket melek yatırımcılar ile ikili tarafından büyütülerek bugünkü halini almayı başardı.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları