Dünyanın En Pahalı 10 Çiçeği
web-sitesi-fiyatlari
Dünyanın en pahalısı denildiği zaman aklınıza hangi çiçeklerin geldiğini merak ediyoruz büyük ihtimalle çoğu yanlış. Bu algıyı kırmak amacıyla sizler için bu listeyi derledik.

1. Lisianthus (paketi 10 - 35 $)

Lisianthus (paketi 10 - 35 $)

Lisianthus her yıl çiçek açar ve yaklaşık beş santimetreye kadar büyür. Narin ve geniş yaprakları vardır. Kökten kesildikten sonra bile birkaç hafta hayatta kalır. Bu çiçekler hassas ve beyaz renktedir, dolayısıyla “kağıt çiçekler” olarak adlandırılır.

2. Vadinin Zambağı (paketi 15-50 $)

Vadinin Zambağı (paketi 15-50 $)

Vadinin Zambağı adlı çiçeğin tatlı bir kokusu vardır ama aynı zamanda zehirlidir. Zarif ve narin bir görünüme sahiptir. Bu çiçek genellikle ilkbaharın sonlarında yetişir ve sadece birkaç hafta yaşar. Biçerdöverler, bu çiçeklerin ömrünü uzatmak için büyük özen göstermektedir.

sisal

3. Ortanca (sap fiyatı 6.5 $)

Ortanca (sap fiyatı 6.5 $)

Ortanca, çoğunlukla beyaz renktedir, ancak mor, açık mor, pembe ve mavi renklerde de görülebilir.Özellikle düğünlerde olmak üzere birçok yerde yaygın olarak kullanılmaktadır.Ama bu güzel çiçekleri yetiştirmek ve hasat etmek için çok çaba gerektirmektedir.

4. Gloriosa (çiçek başına 6 - 10 $)

Gloriosa (çiçek başına 6 - 10 $)

Gloriosa, Asya ve Güney Afrika'ya özgüdür. Nadir ve eşsiz bir çiçek olduğu için pahalıdır. Gloriosa, çiçeğinin merkezden uca değişen renkleri ve gösterişli yaprakları vardır. Bu çiçekleri sarı, yeşil, turuncu ve koyu kırmızı renklerde bulabilirsiniz.

5. Tulip Bulb (17. yüzyılda 5.700 $'a satıldı)

Tulip Bulb (17. yüzyılda 5.700 $'a satıldı)

Lale'nin bir çeşidi olan bu çiçek Hollanda da yetişen bu çiçek, zor bulunan bir çeşit olduğu için 17. Yüzyılda bu fiyata alıcı buldu.

6. Safran Crocus ( 1500 $ )

Safran Crocus ( 1500 $ )

Safran, birçok mutfakta renklendirme ve yüksek baharatlama için kullanılan popüler bir baharattır. Çiçek sarı ile mor renklidir. Ancak bu çiçeğin baharatını hazırlamak oldukça zordur, çünkü sadece 500 gramlık baharat elde etmek için 80.000 çiçek kullanılmaktadır.

7. Kinabalu Orkide Altın ( parça başına 6000 $)

Kinabalu Orkide Altın ( parça başına 6000 $)

Bu çiçek, güzelliği ve nadirliği nedeniyle aşırı derecede pahalıdır. Kırmızı noktalar ile süslenmiş güzel yeşil yaprakları vardır ve sadece Malezya'nın Kinabalu Milli Parkı'nda yetiştirilmektedir. Bu çiçeğin ortaya çıkması uzun yıllar sürdüğü için yetiştirmek zordur. Bu yüzden altın ismi verildi.

Bu orkide insan yapımı bir çiçektir ve adı, orijinal olarak yetiştiren araştırmacılar tarafından adlandırılmıştır. Bu çiçeği ortaya çıkarmak ve gözlemlemek sekiz yıl sürmüştür.Bu orkidenin çiçek açması yaklaşık beş yıl sürer ve hassas bir yapıya sahiptir.

9. Juliet Rose (15,8 milyon $ )

Juliet Rose (15,8 milyon $ )

David Austin isimli kişinin bu güzel çiçeği büyütmedi tam 15 yılını aldı. 2006 yılında Chelsea Flower Show'da sergilendi.

10. Kadupul Çiçeği (paha biçilemez)

Kadupul Çiçeği (paha biçilemez)

Bu çiçek hasat edilemediği için paha biçilemez. Kadupul aslında bir kaktüs sadece geceleri çiçek açar. Etrafa yatıştırıcı ve hoş bir koku yayan bu çiçek,toplandıktan sonra sadece birkaç saat yaşar.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları