Mutlaka İzlenmesi Gereken En İyi 30 Yabancı Korku Filmi
web-sitesi-fiyatlari
Mutlaka İzlenmesi Gereken En İyi 30 Yabancı Korku Filmini sizler için araştırdık.

Korku filmleri; 1970’ler ve 1980’lerde oldukça rağbet gören ve film sektörünü bir hayli yücelten bir tür olmuştur. O yıllarda oldukça popüler olan korku filmleri, şimdi o popülerliğini koruyamasa da hala korku türünde bazı iyi yapımlar ortaya çıkmaktadır. Metafizik olaylardan, sosyal ve toplumsal korku öğelerine kadar neredeyse her konuda çekilen korku filmi sinemasının en iyi 30 filmini sizler için derledik.

The Invisible Man / Görünmez Adam (2020)

2020 yılında vizyona giren bir yapım olan bu film, film eleştirmenleri tarafından korku türünde başarılı kabul edilen filmlerden bir tanesidir. Kısaca konusu; Cecilia adında bir kızın baskısı erkek arkadaşından kurtulduktan sonra, erkek arkadaşının intihar haberi ve Cecilia’ya bıraktığı miras haberi geldikten sonra yaşanan olayları ele almaktadır.

The Others / Diğerleri (2001)

Grace adlı bir kadının iki çocuğuyla birlikte yaşadığı konak olayların geçtiği asıl mekandır. Grace’in kızı annesine Victor adlı bir çocuğun da onlarla birlikte konakta yaşadığına inanır. Grace, kasabayla irtibatlarının kesildiği bir gün, kızının anlattığı olayın gerçek olabileceği ile ilgili kanıtlara ulaşır. Daha sonra evde onlarla birlikte yaşayan yardımcılarından da şüphelenmeye başlar. Filmin sonunda, karşılaşılan sürprizle birlikte gerilim dolu bir filmdir.

Rosemary’s Baby / Rosemary’nin Bebeği (1968)

1968 yapımı ya Roman Polanski’nin yönettiği bir filmdir. New Yorkta bir apartmana taşınan çiftin, çocuk istemeleri ile birlikte yaşanan olaylar gözler önüne serilir.

The Texas Chainsaw Massacre / Teksas Katliamı (1974)

Bu film teen-slasher türünün yaratıcısı olarak kabul edilir. Filmde, Bir grup genç, eski bir çiftlik evini ziyaret eder. Ve gruptaki gençler bir bir katledilmeye başlar.

The Evil Dead / Şeytanın Ölüsü (1981)

İki devam filmi daha çekilen film, kendi türünün e iyi örneklerinden biri olmuştur. Filmde, bir grup gencin, ormanda bir kulübeye giderek yaşadıkları olaylar anlatılır.

The Sixth Sense / Altıncı His (1999)

Filmin başrolünde Bruce Willis varken elbette kötü bir film olamaz. ‘I see dead people’ repliği ile akıllara kazınmış film, mutlaka izlenmesi gereken korku filmlerinden biridir.

The Thing / Şey (1982)

Bu film, öldürdüğü herkesin suretine bürünebilen bir ‘şey’ hakkında çekilmiştir. Mutlaka izlenmesi gereken kült bir gerilim filmidir.

A Nightmore on Elm Street / Elm Sokağında Kabus (1984)

Hepimizin korktuğu Freddy, işte bu filmden çıkmaktadır. Yanmış yüzü, çizgili kazağı, bıçaklarla kaplanmış elleri ve kirli kahve şapkasıyla Freddy Krueger’in ortaya çıktığı bu film, bir neslin çocukluk travmasıdır. Devam filmleri de gelen bu yapım artık kültleşmiş bir korku filmidir.

It / O (1990)

Stephen King’in aynı isimli romanından uyarlama olan filmde bir palyaço’nun saçtığı dehşete tanık olmaktayız. 90’lar korku klasiği olarak anılan film, bir döneme damgasını vurmuş ve hala da yeni çekilen filmleri ile vurmaya devam etmektedir.

Ringu / Halka (1998)

Korku sinemasında Japon hakimiyetini başlatan korku filmi olarak ‘Halka’ görülür. Çekildiği dönemin en ilgi gören korku filmlerinden biri olarak bilinir.

sisal

Session 9 / 9. Seans

Binalardaki zehirli bir kimyasalı temizleyen bir ekip arasında başlayan gerilimle birlikte korku öğeleri birleşmiştir ve ortaya bu film çıkmıştır.

Dracula (1958)

Van Helsing, Dracula ve Jonathan Harker arasında geçen bir hikaye konu alınmıştır.

The Mummy / Ölmeyen Mumya (1932)

Eski Mısır’ı konu alan film, bu alanda bir öncü niteliğinde.

Hour of The Wolf / Kurtların Saati (1968)

Karı koca birlikte sanrılar görmeye başlayan bir çiftin yaşadığı korku dolu anlar ve gerçek ile sanrının birbirine karıştığını anlatan bir korku filmidir. Yani, Ingmar Bergman yine yapmış yapacağını.

The Orphanage / Yetimhane (2007)

Filmde öksüz ve yetim çocukların korku ile harmanlanmış hayatları gözler önüne seriliyor.

Jacob’s Ladder / Dehşetin Nefesi (1990)

Bir Vietnam gazisinin aklını kaçırdığını düşünmesi ile gerçeküstü ve gerçeğin sanrısına kendini kaptırması ile finaliyle bağlanan muhteşem çözümü ile ekrana kilitleyecek türde bir korku filmidir.

Friday the 13th / 13. Cuma (1980)

Çeşitli cinayetlerin işlendiği bir yaz kampı yıllar sonra yeniden açılır ve tarih tekerrür etmek üzere iken gençler her şeyden habersiz kampa akın ederler.

The Witch / Cadı (2015)

17.yüzyılda dini geleneklerine körü körüne bağlı yaşayan bir aile ve çocukları kaybolduktan sonra yaşadıkları esrarengiz olaylar anlatılır.

Poltergeist / Kötü Ruh (1982)

Spielberg’in neredeyse en az bilinen korku filmlerinden biridir. Televizyonda beliren hayaletlerin küçük bir kızı aralarına alma çabaları gösterilir.

Insidious / Ruhlar Bölgesi (2010)

Küçük çocuklarının kaza geçirip komaya girmesi ile ailenin, olayların paranormal boyutta olduğunu anladığında işler gizemli bir hal alır.

Pet Sematary / Hayvan Mezarlığı (1989)

Yine bir Stephen King romanından uyarlanan filmde, bir kedinin ölüp ertesi gün tekrar dirilip gelmesi ile başlayan kabus ve gerilim anlatılır.

Get Out / Kapan (2017)

Siyahi bir genç, Avrupalı Amerikalı sevgilisinin ailesi ile tanışmaya evlerine gidince olayların gerilimli bir şekilde geliştiğini anlar ve korku dolu anlar başlar.

The Conjuring / Korku Seansı (2013)

Doğaüstü olayları inceleyen bir çiftin yaşadığı paranormal olaylar konu alınır.

A Quiet Place / Sessiz Bir Yer (2018)

Sessiz bir şekilde anlaşan bir ailenin, bir lambanın kırılması ile sessizliklerini bozduklarında paranormal bir varlığın ailenin peşine düşmesi ile olaylar gelişir.

Split / Parçalanmış

Çoklu kişilik bozukluğu hastalığından dolayı 23 farklı alter egosu olan bir adam ve kaçırılan üç kız. Kızlar çıkış yolunu bu adam onlara zarar vermeden bulabilirler mi dersiniz?

Bone Tomahawk / Kemik Balta (2015)

Dört cesur adam, insan eti ile beslenen bir kabilenin esir tuttuğu masumları kurtarmak için tehlikeli bir maceraya girer.

A girl Walks Home Alone at Night / Gece Yarısı Sokakta Tek Başına Bir Kız (2014)

İran’da geçen genç bir vampir kız ve bir çocuk ile aralarında başlayan hikaye anlatılır.

Scream /Çığlık (1996)

Casey adlı bir kızın hayalet surat adlı bir katil ile yaşadığı korku dolu hikaye anlatılmaktadır.

Shaun of the Dead / Zombilerin Şafağı (2004)

Şehri istila eden zombilerden, sevdiklerini kurtarmaya çalışan bir adamın korku dolu hikayesi gözleri önüne seriliyor.

Funny Games / Ölümcül Oyunlar (1997)

Şiddet dolu bir tatil yaşayan ve evlerine nereden geldiği belli olmayan bir ailenin hikayesi ile olaylar karmaşık bir hal alıyor.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları