Otomobilinizi Nasıl Yıkamalısınız?
web-sitesi-fiyatlari
Otomobiller insanların ikinci evlerdir. Dolayısı ile insanlar araçlarını temiz tutmak ister. Ancak araçlarımız özellikle yağmurlu ve çamurlu havalarda araca binme sırasında fazlası ile kirleniyor.

Ayrıca araçlar sadece kirlendiği zaman yıkanmamalı, arabaya insanları rahatsız edecek bir koku sindiği zaman da araçlar güzelce temizlenmelidir. Peki, otomobilinizi nasıl yıkamalısınız?

sisal

Otomobil Yıkarken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Araçların temizlenmesi aşamasında birçok noktaya dikkat edilmesi gerekir. Araçların temizlenmesinde profesyonel bir destek alınması ve araç yıkama işlemlerinin o kişilere yaptırılması önerilir. Ancak kişi aracını kendi yıkamak istiyorsa ilk olarak araçtaki eşyaları aracın dışına çıkarmalı ardından aracın içindeki ve bagajdaki tozluklar dışarı çıkarılmalı. Bu işlemden sonra elektrikli süpürge ile aracın içindeki tozlar çekilir. Bu işlem sırasında koltuk altları ve torpido gözünde yer alan tozlar iyice temizlenir. Bu işlemden sonra aracın koltukları deterjanlı su ile yıkanır ve daha sonra saç kurutma makinesi ile koltuklar kurutulur. Ardından aracın camları ve kapıları açık bırakılarak koltukların kuruması sağlanır. 

Kokudan Nasıl Kurtulunur?

Bu sırada araçtan indirilen tozluklar su ve deterjanlı su ile yıkanır. Yıkanan tozluklar daha sonra kurumaya bırakılır. Aracın koltukları ve tozlukları kuruduktan sonra tozluklar yerlerine konulmadan önce aracın içine herhangi bir kokunun sinip sinmediği test edilir. Eğer araç içinde bir koku varsa kokunun kaynağı araştırılır ve bu kokudan kurtulunur.Daha sonra aracın tozlukları yerlerine yerleştirilir ve bu tozlukların üzerine kağıt tozluklar monte edilerek hızlı kirlenmenin önüne geçilir. Aracın temizliği yapıldıktan ve tozluklar yerine konulduktan sonra aracın içine araç kokusu sıkılır. Bu arada eğer araçta koltuk takımları varsa temizlik aşamasında o koltuk takımları da sökülüp deterjanlı su ile yıkanması ve daha sonra koltuklara tekrar takılması gerekir.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları