Dünyanın En İyi 5 Bilim Adamı
web-sitesi-fiyatlari
Bizim dünyayı algılamamız, teknoloji değişimler ve değişen hayat - bütün bunlar bilim insanlarının yaptığı araştırmalar ve gördükleri işler sayesinde olmuştur. Biz yoğun tempoya ayak uydurabilen bir dünyada yaşıyoruz.

1. İsaac Newton

İsaac Newton

Tüm zamanların en büyük bilim adamıdır. Onun keşifleri ve emeği sayesinde diğer bilim adamları yeni araştırmalar yapabilmiştir. Yerin çekim gücünün olması, güç kanunları gibi araştırmaları dünyanın öğrenilmesinde büyük rol oynamıştır. Fizik ve matematik dallarında yüzlerce araştırması günümüzde bile yeni keşiflerin yapılmasının temelinde duruyor. Evrensel çekim gücü denince akla ilk bu bilim adamının ismi geliyor. Güneş ışıklarının yayılması yönünde araştırmaları sayesinde sonraki yüzyıllarda onlarca yeni keşifler ortaya çıkmıştır.

2. Albert Einstein

Albert Einstein

Alman bilim adamıdır. Nobel ödülünü kazanan bilim insanlarındandır. Atomun bölünmesi ve atom bombası yapılışında büyük hizmetleri olan bilim adamı sonradan bu araştırmalar için pişman olduğunu ve hayatının en büyük hatası olduğunu bile söylemiştir. İzafiyet Teorisini sunan fizikçi ve bilim adamıdır.

sisal

3. James Clerk Maxwell

James Clerk Maxwell

Elektomanyetik alanda ışık hızını öğrenen ilk bilim adamıdır. İskoçya'da fizik ve matematik araştırmalarının temelini koymuştur. İlk fotoğrafın yapılması da bu bilim adamının ismi ile bağlıdır. Gazların içerik teorisini öğrenen ilk bilim adamlarından biri olmuştur.

4. Charls Darvin

Charls Darvin

Değişim ve yaratılış, insanların geçtiği dönem, canlıların dünya da yaratılışından günümüze kadar geçirdiği evrim - bütün bunlar Darvin araştırmaları sayesinde gün yüzüne çıkmıştır.

5. Nikola Tesla

Nikola Tesla

Sırp asıllı Amerikalı olan Tesla zamanında Thomas Edissonla beraber jeneratör üzerinde çalışmıştır. Sonradan tek başına araştırmalar yaparak günümüzün en vazgeçilmezlerinden olan elektriği bulmuştur. Güç jeneratörleri ve motorlar üzerinde çalışan bilim adamı olmuştur. Onun çok sayılı emeği ve araştırmaları zamanında ona "Çılgın bilim adamı" ismini kazandırsa da, o dünyaya ışığı bağışlamıştır. Onun sayesinde bugün teknoloji elektriğe bağlı yeniliklerle hızla büyüyor.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları