Dünyanın Gelmiş Geçmiş En İyi 5 Ressamı
web-sitesi-fiyatlari
Dünyaca ünlü en iyi ressamları ve eserlerini bu yazımızda bulacaksın tıkla ve okumaya başla.

Bıraktıkları eserler ile isimlerinden hala söz ettiren ve eserlerinin belirli bazı ülkelerin müzelerinde sergilendiği ressamlar, yaşadıkları döneme ait olarak birçok olaydan ve siyasi durumdan esinlenerek o dönemin yaşantısını günümüze kadar getirmeyi başarmışlardır. 

2. Leonardo da Vinci

Leonardo da Vinci

Tam adı ile Leonardo di ser Piero da Vinci, 15 Nisan 1452 yılında doğmuş ve 2 Mayıs 1519 yılında ölmüştür. Rönesans dönemlerinde yaşamış ve İtalyan hezârfen dönemindeki en önemli filozoflardan bir tanesi olarak bilinen Da Vinci aynı zamanda astronom, mimar, mühendis, mucit ve matematikçi olarak da bilinir. Resimleri ile ünlenen ve bilinen ressamlardan bir tanesidir.

sisal

3. Vincent van Gogh

Vincent van Gogh

Tam adı ile Vincent Willem van Gogh, 30 Mart 1853 yılında doğmuş ve 29 Temmuz 1890 yılında ölmüştür. Hollandalı ard izlenimci olarak bilinen bu ressamın eserleri çeşitli müzelerde sergilenirken zamanında açık arttırma ile satılan resimleri hala dünyanın en pahalı eserleri arasında yer alır.

4. Salvador Dalí

Salvador Dalí

Tam adı ile Salvador Domingo Felipe Jacinto Dalí i Domènech, 11 Mayıs 1904 yılında doğmuş ve 23 Ocak 1989 yılında ölmüştür. Katalan sürrealist düşünceci bir ressam olarak bilinen Dali, resimlerinde çarpıcı imgeler kullanmıştır.

5. Frida Kahlo

Frida Kahlo

Tam adı ile Magdalena Carmen Frida Kahlo Calderon, 6 Temmuz 1907 yılında doğmuş ve 13 Temmuz 1954 yılında ölmüştür. Meksikalı ressam eserlerinin yanı sıra özel hayatı ile de 20. yüzyılın ikonlarından biri haline gelmiştir.

6. Pablo Picasso

Pablo Picasso

Tam adı ile Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno María de los Remedios Cipriano de la Santísima Trinidad Ruiz y Picasso, 25 Ekim 1881 yılında doğmuş ve 8 Nisan 1973 yılında ölmüştür. Ressamlığı kadar heykel traşlığı ile de ünlüdür.

Ünlü Ressamlar Hakkında Bilinmeyenler
Çığlık (Skrik) Tablosu Hangi Ressamın Eseridir?
Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları