Ünlü Ressamlar Hakkında Bilinmeyenler
web-sitesi-fiyatlari
Sanatın yönünü değiştirmiş, yeteneğiyle sanatı yoğurarak bambaşka bir boyut kazandırmış olan tarihin en ünlü ressamları hakkında hala bilinmeyenler var.

İnsanoğlu, estetiğin ve güzelliğin birleştiği gizemli sanat eserlerinin peşinde koşmuştur. Mona Lisa, İnci Küpeli Kız, Adem’in Yaratılışı, Yıldızlı Gece ve Guernica gibi eserler bu gizemlerin ve sanatsallığın ne kadar ilgi çektiklerinin birer kanıtıdır. Ya bu eserlerin yaratıcıları? Bu usta çizgilerin ressamları hakkında bilinmeyenler neler?

Dünyanın Gelmiş Geçmiş En İyi 5 Ressamı

2. Pablo Picasso

Pablo Picasso

- Pablo Picasso’nun soyadının genel sanının aksine babasına değil, annesine ait olduğu bilinmektedir. Belirli bir döneme kadar normal çizgilerde devam etmiştir, daha sonra kübizm tarzının farklı bir seyir almasını sağlamıştır.

- Picasso; bir dönem sürekli mavi resimler yaparken, diğer bir dönem pembe ağırlık eserler ortaya koymuştur. Hatta bu dönemleri Mavi Dönem ve Pembe Dönem olarak adlandırmıştır.

Çığlık (Skrik) Tablosu Hangi Ressamın Eseridir?

sisal

3. Salvador Dali

Salvador Dali

- Salvador Dali, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu hastalıkları vardı. Aşık olduğu kişiyi baştan çıkarmak için gübre kullanarak bir parfüm üretmiştir.

4. Frida Kahlo

Frida Kahlo

- Diego’su, kurbağa sevgilisiyle adeta farklılığını ortaya koyan Frida, onun yıkanması için teşvik edici cümleler kurardı. Yıkanması içinse 136 kiloluk Diego’yu çocuk oyuncaklarıyla dolu bir küvette keselerdi. 

5. Leonardo Da Vinci

Leonardo Da Vinci

- Çok çabuk dikkati dağılırdı. Dikkat bozukluğu yüzünden birçok işini yarım bırakır ve başka bir işin peşinden koşardı. Bu yüzden birçok projesi tamamlanmamıştır. 

6. Michelangelo

Michelangelo

- Yanında çalışanlar, kötü kokması sebebiyle yanına yaklaşmak istemezlerdi. Bu yüzden asistanlarıyla bolca sorun yaşadığı bilinmektedir.

7. Jackson Pollock

Jackson Pollock

- Soyut resimleriyle meşhur olmuş ve sıradışı bir tarz yakalamış olan Pollock, eserlerine boya damlatırken bıçak, sopa ve kürek gibi aletlerden faydalanmıştır. 

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları