Her Erkeğin Bilmesi Gereken 10 Takım Elbise Kuralı
web-sitesi-fiyatlari
Her Erkeğin Bilmesi Gereken 10 Takım Elbise Kuralını sizler için araştırdık.

İlk takım elbisenin ortaya çıkması bir ihtiyaçtan doğmuştur. 1665 yılın İngiltere kralı, kendi döneminde bir dizi tasarruf amaçlı önlemler almak zorunda kalmıştır. Lüksün ve ihtişamlı giyimlerin önüne geçmek için kral; artık ülkenin aristoklarına sade giyinmeleri emrini vermiştir. Takım elbisenin ilk olarak alınan bu tedbirlerle ortaya çıktığı bilinmektedir. Daha sonrasında bu sade giyim ve takım elbise mecburiyeti ordu mensuplarına da uygulanmıştır. Günümüze kadar takım elbise birçok şekilde tasarlanmıştır. Amerikalı tasarımcılar tarafından takım elbise bugün ki haline yakın olarak tasarlanmıştır. Günümüzde erkeklerin dolabında en az bir tane takım elbisesi bulunmaktadır.

Her erkeğin bilmesi gereken 10 takım elbise kuralı şöyledir;

Takım Elbisenin Vücut Ölçülerine Göre Olması

Takım elbise seçerken vücut ölçülerine göre olmasına dikkat edilmelidir. Ne çok bol ne de dar olmamalıdır. Beden ölçüsüne oturacak şekilde alınmalı veya diktirilmelidir.

Kemer Kullanmak

Takım elbise giyerken kemer kullanmaya özen gösterilmelidir. Takım elbisenin aksesuarlarından biri olan kemer; takımınızın tamamlayıcı parçalarından birisidir. Kemer hem pantolonunuzu tutmaya yarayacak, hem de estetik görünümünü tamamlayacaktır. Kemer rengi seçilirken ayakkabılarla kombin olmasına dikkat edilmelidir.

Takım Elbisede Kravat Seçimi

Kravat seçerken takım elbisenin ve gömleğin bir ya da iki ton koyu renkte olmasına dikkat edilmelidir. Kravat yaparken çok kalın ve kısa durmamasına özen gösterilmelidir.

Takım Elbiseye Uygun Gömlek Seçimi

Takım elbisenin en önemli parçası gömlektir. Eğer takım elbisenin rengi koyun renkte ise, gömlek bir ya da iki ton açık renk olacak şekilde seçilmelidir. Gömleğin vücut ölçüsüne göre olması gerekmektedir. Bol ya da dar gömlekler tercih edilmemelidir. Gömleğin ütülü olmasına özen gösterilmelidir. Kırışık bir gömlek takım elbisenizin kötü ve basit görünmesine neden olabilir.

Ceket Seçimi

Takım elbise seçiminde ceketin kesimine ve uzunluğuna dikkat edilmelidir. Ceketin dar olması hareketlerinizi kısıtlayabilir. Biraz bol olması daha iyi olacaktır. Ceketlerin kol uzunluğu gömlek manşetleri görünecek şekilde tercih edilmesi size estetik bir görünüm kazandıracaktır.

Pantolon Seçimi

Pantolon seçiminde paça uzunluğu oldukça önemlidir. Paçaların ayakkabıyı kapatacak şekilde olmamasına dikkat edilmelidir. Pantolon paçalarının ideal uzunluğu ayak bileklerini kapatacak ayakkabıyı gösterecek şekilde olmalıdır. Pantolon seçerken dikkat edilmesi gereken hususlardan birisi de kullanım açısından rahatlık sağlamasıdır. Dar olan pantolon kesimleri hareket etmenizi kısıtlayacaktır.

Ayakkabıda Model ve Renk Seçimi

Takım elbise görünüşü itibariyle bir ağırlığı ve resmiyeti olan kıyafet türüdür. Bunun için ayakkabı seçerken klasik ve kundura olmasına dikkat edilmelidir. Giydiğiniz ayakkabının ayağınızı sıkmadığına ve büyük olmamasına da özen gösterilmelidir. Ayakkabının renginde karar verirken kemerinizle aynı renk olmasına dikkat etmelisiniz. Ayakkabı ve kemeriniz bir kombin olmalıdır.

Çorap Seçimi

Takım elbiselerde küçük bir detay olarak görülse de çorap seçimi de bir o kadar önemlidir. Açık ve fosforlu renklerden uzak durulmalıdır. Çorap takım elbisenin renk tonlarında olmalıdır. Çorapların ayak bileğinin boyunu geçmesi daha uygundur. Kısa çoraplardan uzak durulmalıdır.

Mendil Kullanımı

Kemer ve kravattan sonra en önemli aksesuar parçası olan mendil, takım elbiseye görsel açıdan ahenk katmaktadır. Mendilde kullanılacak renkler takım elbisenin renk tonlarından biri olmasına dikkat edilmelidir. Mendil takım elbiseye şıklık katacağı için kırışık olmamalıdır.

Saat Kullanmak

Takım elbiselerde kullanılacak olan saatlerin dijitalden ziyade analog olmasına dikkat edilmelidir. Saat kullanmak takım elbisenin bitirici aksesuarıdır. Bunun için saat seçerken desenli olmamasına ve düz renklerden seçilmesine özen gösterilmelidir.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları