İsveçli Girişimci Niklas Zennstrom Başarı Hikayesi
web-sitesi-fiyatlari
Birçoğumuza Niklas Zennstrom adı yabancı gelebilir. Bu yüzden İsveçli girişimci niklas zennstrom başarı hikayesi denilince ilgi çekmemesi çok doğaldır.

Birçoğumuza Niklas Zennstrom adı yabancı gelebilir. Bu yüzden İsveçli girişimci niklas zennstrom başarı hikayesi denilince ilgi çekmemesi çok doğaldır. Peki, bu kişinin Skype gibi geniş bir kitle tarafından kullanılan dev bir iletişim ağının kurucusu olduğu belirtilirse de durum aynı mı olurdu? Şimdi biraz Niklas Zennstrom'u daha yakından tanıyalım.

Niklas Zennstrom Kimdir?

Niklas Zennstrom Kimdir?

Niklas Zennstrom, 1996 yılında İsveç'te doğmuş bir girişimcidir. İsveç'in başkenti Stockholm'de doğmuştur. Lisans eğitimini Uppsala Üniversitesi'nde tamamlamıştır.

 

Zennström, birçok başarılı internet girişimine imza atmıştır. En bilinenleri, Skype ve Kazaa'dır. 2003 yılında Skype'ı kurmuş ve 2005 yılında eBay'e satmıştır. Daha sonra Joost adlı bir internet televizyonu girişimi başlatmıştır.

 

Zennström, 2007 yılında Atomico adlı bir risk sermayesi şirketi kurmuştur. Şirket, internet, teknoloji ve telekomünikasyon alanlarındaki yenilikçi girişimlere yatırım yapmaktadır. Ayrıca, çeşitli sivil toplum örgütleri ve kuruluşlar için de çalışmaktadır.

 

Niklas Zennström, internet teknolojileri ve girişimciliği alanında dünya çapında tanınmaktadır ve birçok ödül kazanmıştır.

Asıl mesleği mühendislik olan Zennstrom, bilgisayar ve fizik mühendisliği alanında yüksek lisans yapmıştır. Girişimci olarak lanse edilmesinin sebebi kendisinin kurmuş olduğu şirketlerin olması kaynaklıdır.

Hangi girişimlerin kurucusu diye bakacak olursak;

• Skype,

• Kazaa,

• Joost en çok bilinen belli başlı sahibi olduğu şirketleridir. Görüldüğü üzere birden çok girişime imza atmış ve bunları hayata geçirebilmeyi başarmıştır.

sisal

Nasıl Başarılı Oldu?

Nasıl Başarılı Oldu?

Profesyonel iş hayatı 1991 yılında ülkesinde bulunan Tele2 adlı telekom şirketiyle başladı. Daha sonra Avrupalı bir şirkete ait olan everyday.com adlı sitenin icra kurul başkanlığını yaptı. Bununla da yetinmeyip 2001 yılında Janus Friis ile beraber her türlü dosyanın paylaşılabildiği açık forum olarak tasarladıkları Kazaa'yı geliştirdiler. Bunun üstüne buradaki bilgi birikiminin de üstüne koyarak Skype'ı tasarladı ve bir lider oldu. Sonrasında da bu uygulamayı 2005 yılında e Bay' sattı. Bu adımlarının üstüne farklı bir sürü girişimde daha bulunarak bugün en başarılı girişimcilerden biri olarak gösterilmeye devam ediyor.

Niklas Zennstrom'un Başarısının Sırrı Nedir?

Niklas Zennstrom'un Başarısının Sırrı Nedir?

Niklas Zennstrom İsveç'te birçok şirket sahibi olabilmesinin altında yatan başarıyı ekonomik olarak uygunluğun yanı sıra iklimin buna elverişli olmasına bağladığını söylemiştir. Bir üniversitenin söyleşisinde kendisine başarı sırrı sorulduğunda " Soğuk ve karlı bir havada çalışmaktan daha iyi ne yapılabilir? Başarının sırrı İsveç iş kültüründe yatıyor. Amacımız pragmatik olmak ve İsveç kültürü yeni şeyler üretmek için çok verimli bir kültür" şeklinde bir cevap vermiştir.

Niklas Zennstrom'un Aldığı Ödüllerden Bazıları

Niklas Zennstrom'un Aldığı Ödüllerden Bazıları

Nikolas Zennstrom bugüne kadar birçoködül almış başarılı bir girişimcidir. Birkaç ödülünü saymak istersek;

  • 2006 yılında Time Dergisi tarafından en etkili 100 insan arasında seçildi.
  • 2006 yılında Yılın Girişimcisi ödülüne layık görüldü.
  • 2009 yılında Kraliyet Enstitüsü tarafından girişimciliği adına ödül verildi.
Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları