Yazın Otomobil İçin Antifrizli Cam Suyu Uygun Mudur?
web-sitesi-fiyatlari
Antifrizli cam sularının kış aylarında kullanılan, hayat kurtarıcı niteliğe sahip olan otomobil ürünleri olmasından kaynaklı bu ürünler beraberinde çeşitli soruları da getirmektedir. Yazın otomobil için antifrizli cam suyu uygun mudur? Sorusu da bunlardan biridir.

Antifriz donmayı önleyen bir sıvı madde olduğundan yaz aylarında bu ürünün kullanımının gerekli olup olmadığı konusunda çeşitli fikirler ortaya atılmakta ve otomobil sahipleri de araçlarının sağlığı ve dayanıklılığı için hangi fikrin daha iyi olduğu konusunda net bir karar varamamaktadır. Bu yazıda yazın da antifrizli ürünlerin kullanılıp kullanılmamasının nasıl etkileri olacağını öğrenebilirsiniz.

sisal

Antifriz Nedir?

Antifriz aracın kış aylarında donmasını engelleyen ve motorun sert kış koşullarından en az miktarda etkilenmesine olanak sağlayan bir çeşit alkol türüdür. Donma gibi istenmeyen durumların yaşanmaması için sürücülerin kış aylarında mutlaka antifriz içeren ürünleri kullanmasında da fayda vardır. Antifrizin bir diğer katkısı da motorun hararet yapmasını engellemektir. Yani antifriz ürünleri aracın hem donmasına hem de aşırı ısınmasına ve hararet yapmasına engel teşkil eden faydalı bir içeriğe sahiptir.

Antifriz Nasıl Kullanılır?

Antifrizi kullanırken içerisine az miktarda da olsa saf su eklemenizde fayda olacaktır. Su ile birlikte kullanılan antifrizler daha etkili bir şekilde görevlerini yerine getirmiş olurlar. Antifrizi kullanmadan önce de aracınızın tamamen soğumuş vaziyette olduğundan emin olmalısınız.

Yazın Antifriz Kullanılır mı?

Antifrizler hakkında en merak edilen durumlardan biri de şüphesiz antifrizlerin yaz aylarında kullanılıp kullanılmayacağı durumudur. Antifrizler kir, pas ve oksitlenme gibi durumları engellediğinden ve motorun hararet yapmasını önlediğinden yaz aylarında da kullanılması lazım gelen ürünlerdir. Bu yüzden az miktarda da olsa yazın da aracınızda antifriz bulundurmanız gerekmektedir.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları