Tarım Sektöründe Yenilikçi İş Fikirleri
web-sitesi-fiyatlari
Türkiye, dört mevsimin birden yaşandığı ve dünyadaki pek çok ülkeye oranla, hemen hemen her bitki ve tarımsal ürünün yetiştiği, aktif ve özel bir tarım ülkesidir.

Türkiye, dört mevsimin birden yaşandığı ve dünyadaki pek çok ülkeye oranla, hemen hemen her bitki ve tarımsal ürünün yetiştiği, aktif ve özel bir tarım ülkesidir. Yurt dışında adı sıkça duyulan birçok meyve ve sebze de, günümüz Türkiye'sinde üretilmeye başlanmıştır. Devlet desteklerinin de bu yönde artırılması, pek çok kişiyi tarıma yönelmiş ve tarım sektöründe yenilikçi iş fikirleri konusunda vatandaşların önü açılmıştır. Coğrafi olarak 7 bölgeye ayrılan ülkemizde, şehir hayatında bile, tarım faaliyetlerine yönelim oldukça fazladır. Bu alanda da yapılabilecek pek çok iş imkanı vardır.

Tarım Alanında Yapılabilecek En Karlı İşler Hangileridir?

Ülkemizde pek çok bitki, meyve ve sebzenin yetiştirilmesi mümkündür. Ancak bu alana yönelmek isteyen kişiler tarım sektöründe yenilikçi iş fikirleri ararken aynı zamanda da en karlı olanı tercih etmek isterler. Tarım alanında yapılabilecek birçok iş vardır.

Bunlar arasında getiri en yüksek olanlarıysa şöyle sıralanabilir:

• Peyzaj bitkileri yetiştirme

• Çilek yetiştirme

• Bambu yetiştirme

• Kuşkonmaz yetiştirme

• Safran yetiştirme

• Gurme mantar yetiştirme

Kar açısından hepsinin farklı bir geliri bulunur. Bunlar yalnızca iş fikirleridir. Daha sonra işi büyütmek ve büyük pazarlara açılmak, girişimcilerin elindedir.

Peyzaj Bitkileri Yetiştirme

Ülkemiz adeta dev bir inşaat sahası gibidir. İnşaatlara her gün bir yenisi ekleniyor. Bu sebeple peyzaj çalışmalarında kullanılmak üzere, sürekli olarak peyzaj bitkilerine ihtiyaç duyuluyor.

Peyzaj bitkileri arasında en çok talep görenler ise şunlardır:

• Alev ağacı

• Altuni Taflan

• Çıtır Taflan

• Sarı Papatya

• Mavi Selvi

• Fırça Çalısı

• Ortanca

• Sarmaşık

• Hanımeli

• Mor Salkım

Bu bitkileri, Türkiye'nin her bölgesinde, uygun bir alanda üretmek mümkündür. Bu iş imkanı ile gelir elde etmek için yapılması gereken tek şey, üretim hakkında bilgi sahibi olmak ve uygun bir arazi kiralamaktır.

Bambu Yetiştiriciliği Yapmak

Üretilmesi en kolay bitkilerden biri de bambu bitkisidir. Ana vatanı Asya toprakları olan bu bitki oldukça dayanıklıdır ve birçok bölgede rahatlıkla yetişebilir. Suya dayanıklı olması sebebiyle mobilya imalatında dahi kullanılan bambu, toprakta ya da sadece suda yetişir. Bu bitkiyi evde dahi yetiştirmek mümkünken, piyasa fiyatı oldukça pahalıdır. Bu sebeple bambu yetiştiriciliği, tarım sektöründe yenilikçi iş fikirleri arasında önemli bir yere sahiptir.

Çilek Yetiştiriciliği Yapmak

Uygun bir ortamı yakaladığında, çilek her bölgede yetiştirilebilir. Ayrıca oldukça bereketli bir meyve olduğunda, getirisi de oldukça fazladır. Çilekler, tohum veya fide kullanılarak kolayca yetiştirilir. Burada dikkat edilmesi gereken, tohumun fideye dönüşmesi sürecidir. Bu süreç 1 ay kadar sürer. Bu sebeple de fide alarak çilek yetiştiriciliği yapmak daha mantıklı olabilir. Bu alanda iş yapmak isteyen kişilerin, çilek yetiştiriciliği hakkında detaylıca araştırma yapması önemlidir. Çilek yetiştiriciliğinin altın kuralı ise uygun ortamdır. Çünkü çileğin güneş ışığına ihtiyacı oldukça fazladır.

Kuşkonmaz Yetiştiriciliği Yapmak

Türkiye'de kuşkonmaz bitkisi fazla bilinmese de, iklim itibarıyla, kuşkonmaz üretiminin en iyi yapılabileceği ülkelerden biridir. Bu bitki, yabani olarak yetişse de, Aydın, Manisa ve Muğla gibi illerde, ideal bir ortam olduğu için kuşkonmaz yetiştiriciliği yapılır. Özellikle İzmir ve çevresinde, kuşkonmaz üretimi oldukça artmıştır.

Kuşkonmaz yetiştiriciliği yapılacak olan yerin, fazla yağmur görmemesi önemlidir. Kuşkonmaz, piyasa olarak oldukça pahalı bir bitkidir. Bu nedenle gelir getiren bir bitkidir. Ayrıca kuşkonmaz yetiştiriciliğinde devlet desteğinden yaralanmakta mümkündür. Maliyeti oldukça az olan bu bitkiden, 4 yıla kadar hasat alınabilir. Bu da karlı iş fikirleri arasında yer almasını sağlar.

Safran Yetiştiriciliği Yapmak

Yetiştirilmesi kolay fakat toplanması biraz zahmet isteyen safran bitkisi, en fazla Safranbolu ilçesinde yetiştirilir. Dünyanın en pahalı baharatı olan safran, aynı zamanda çok fazla talep görür. Kilosu 20-40 Bin TL arasında değişen safran bitkisi, bu özelliğiyle tarım sektöründe yeni bir iş arayanların tercihi olabilir. Bitkinin soğanı, ziraat satış yerlerinden veya internet sitelerinden kolayca satın alınabilir. Safran bitkisinin soğanı ise oldukça makul fiyatlara satılıyor. Bu da kar miktarını oldukça katlıyor. Burada önemli olan husus, ekimin yapılacağı alandır. Bu alanın büyüklüğü, elde edilecek kazanç üzerinde en etkili faktördür.

Sarımsak Yetiştiriciliği Yapmak

Karadeniz bölgesi, iyi bir yağış aldığı için sarımsak yetiştiriciliğinde en uygun bölge sayılır. Özellikle Kastamonu sarımsağı, büyük olması sebebiyle oldukça ünlüdür. Kabukları bir zarara uğramamış olan sarımsak dişlerinin ekiminden, oldukça iyi bir verim elde edilir. Uygun koşullar altında yetiştirilen sarımsak, bir dönümde 800-1500 kilogram arasında ürün verebilir. Kilosu oldukça pahalı olan bu bitkinin yetiştiriciliğini yapmak da oldukça karlı bir iştir.

Lavanta Yetiştiriciliği Yapmak

Muhteşem aromatik kokusu ve güzel rengiyle; sağlık, ilaç ve kozmetik gibi pek çok sektörde kullanılan lavanta, güneşli bir hava ve kumlu toprakta üretim yapıldığında oldukça iyi bir verim getirir. Lavanta bitkisi hem fide halinde hem de tohumdan yetiştirilebilir. Bir lavanta bitkisi 15-20 senelik ömre sahiptir. Bu şekilde her yıl daha iyi bir verim almak da mümkündür. Lavanta bitkisinin fidesine internet sitelerinden ulaşmak ve makul fiyatlara almak mümkündür. Bu alanda iş yapmak isteyenler, ülkemizde en fazla lavanta yetiştiriciliği yapılan Isparta'da bulunan Lavanta okullarından eğitim alarak, devlet desteğinden yaralanabilirler.

Kinoa Yetiştiriciliği Yapmak

Ana vatanı Güney Amerika olan kinoa, tıpkı Kuşkonmaz gibi çok fazla suya ihtiyaç duymaz. Hali hazırda bilinen 100 türü olsa da, ülkemizde sadece 2 çeşit kinoa yetiştirilir. Türkiye'de neredeyse her bölgede kinoa yetiştirmek mümkündür. Yetiştirilmesi kolay olan bu bitkiye gösterilen talep de oldukça fazladır. Bu alanda bilgi edinmek isteyen kişiler, internet siteleri üzerinden piyasa araştırması yapabilirler.

Gurme Mantar Yetiştiriciliği

Gurme mantarlar arasında, İstiridye mantarı ve Shiitake cinsi mantarlar yoğun bir talep görürler. İstiridye mantarı kapalı alanlarda yetiştiği için, şehir hayatında da kolayca üretimi yapılabilir. Oldukça pahalı olan bu mantarı üretmek için de fazla bir sermayeye ihtiyaç yoktur. Bu sayede tarım alanında yeni bir iş yapmak isteyenlerin tercih edebilecekleri bir iş fikridir.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları