Sınav Stresi ile Nasıl Baş Edilir?
web-sitesi-fiyatlari
Sınavdaki performansı büyük ölçüde etkileyen sınav stresi ile başa çıkmak gerekir aksi takdirde kişi verdiği emeğin karşılığını alamayabilir.

Sınav kaygısı öğrencilerin yaşayabileceği en büyük problemlerinden biridir, sınavdaki performansı büyük ölçüde etkileyen sınav stresi ile başa çıkmak gerekir aksi takdirde kişi verdiği emeğin karşılığını alamayabilir. Öğrenilen bilgilerin doğru ve etkili şekilde kullanılmasını etkilemektedir. Başarının düşmesine sebep olabileceği için de mutlaka ne ile ilişkili olduğunu anlamak ve sonrasında bunu yenmek için çabalamak gerekir. Öğrencilerin bu konuda yapması gereken ilk durum profesyonel bir yardım almak olabilir.

Sınav Stresinin Belirtileri Nelerdir?

Sınav stresi yaşamanın birden çok belirtileri vardır. Öğrenciler bu belirtilerden herhangi birini gördüğünde mutlaka yardım almaya yönelmelidir.

Endişe, sıkıntı, huzursuzluk, takıntı, sıkıntı, çalışmaya isteksizlik, başarısızlık korkusu, taşikardi, titreme, mide bulantısı, iç sıkıntısı, ağızda kuruluk, uyku düzeninde bozulma, terleme, karın ağrıları, bedensel yakınmalar, kendine güvende azalma, konsantrasyon bozuklukları, kendini yetersiz ve değersiz görme sık karşılaşılan belirtiler arasındadır. Soru sorulmasından rahatsız olunur ve kişi ders çalışmayı büyük ölçüde erteler.

Sınav Kaygısı ile Nasıl Savaşılır?

Sınav stresi ile başa çıkmak oldukça önemlidir. Bunun için öğrencinin sınav öncesi, sınav esnası ve sınav sonrasında yapması gereken bazı davranışlar bulunur. Öncelikle kişi inançlarını ve düşüncelerini sorgulamalıdır. Değerlendirme yapmalı, nefes egzersizleri yapmalı, gevşeme egzersizleri uygulamalıdır. Ayrıca bu stresi bastırmak yerine onu kabul etmeli ve odağı farklı noktalara çevirmek gerekir.

Sınav üzerine çok düşünmemek adına zamanı doğru ayarlama ve farklı aktivitelere yönelmek gerekir. Ve beklentileri gerçekçi sınırlara yönlendirmek gerekir.

Psikiyatrik Durum Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Eğer sınav stresi ciddi bir boyuta taşınırsa yani uyku bozukluğu, depresyon, yeme bozukluğu, anksiyete gibi durumlar görülürse psikiyatriste yönelmek gerekebilir. Ancak bu durumlar görülmeden önce mutlaka gevşeme taktikleri ile önlem almak çok önemlidir.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları