Roketsan'ın Uzaya Gönderdiği Sonda Roketi Detayları
web-sitesi-fiyatlari
Roketsan'ın uzaya gönderdiği sonda roketi detaylarını sizler için araştırdık.

Roketsan'ın uzaya gönderdiği sonda roketi detayları açıklanmaya başlandı. Geçtiğimiz günlerde uzaya gönderilen sonda roketi halk arasında büyük bir merak uyandırmıştı.

Türkiye Uzayda Bilimsel Araştırmalara Başladı

Türkiye Uzayda Bilimsel Araştırmalara Başladı

Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan tarafından 30 Ağustos'ta müjdesi verilen sıvı yakıtlı roket motoru teknolojisi denemesi, 29 Ekim tarihinde başarılı bir şekilde sonuçlandı. Sadece milli teknolojiler kullanılarak geliştirilen katı yakı teknolojisi ile 2018 yılı içerisinde uzaya adım atmış olan Türkiye, ilk defa sıvı yakıtlı bir roket motoruyla uzaya ulaştı.

sisal

Test Atışı Başarılı

Test Atışı Başarılı

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı'nca başlatılmış olan Mikro uydu Fırlatma Sistemi Geliştirme Projesi'nin (MUFS), Roketsan tarafından geliştirilmiş olan SR-0.1 sonda roketinin üretilen ilk prototipi, sıvı yakıtlı motor teknolojisi yardımıyla uzaya gönderildi. Bu başarılı test atışı denemesi, uyduların yörüngeye hassas yerleştirilme ihtiyacını karşılıyor. Bunun yanı sıra Türkiye'nin uzayda bilimsel çalışmalara başlaması konusunda tarihi bir adım oldu.

MUFS (Mikro Uydu Fırlatma Sistemi Geliştirme Projesi)

MUFS (Mikro Uydu Fırlatma Sistemi Geliştirme Projesi)

Cumhuriyetimizin 97'nci yıl dönümünde uzaya kendi uydumuzu göndermeye biraz daha yaklaştık. SSB (Savunma Sanayii Başkanlığı) tarafınca başlatılan MUFS kapsamında Roketsan tarafından yürütülmekte olan mikro uydu çalışmalarında büyük bir aşama kaydedildi. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan, MUFS projesi kapmasında daha önce uzaya katı yakıtlı motor teknolojisi ile adım atmış olan Türkiye'nin, ilk defa sıvı yakıtlı roket motoru ile de uzaya erişmiş olduğunu duyurdu.

SR-0.1 Sonda Roketi

SR-0.1 Sonda Roketi

Roketsan tarafından geliştirilmiş olan SR-0.1 sonda roketinin üretilen ilk prototipi, milli teknolojiler kapmasında geliştirilen sıvı yakıtlı motor teknolojisi ise 29 Ekim tarihinde uzaya gönderildi. Gerçekleştirilmiş olan test atışında sonda roketi büyük bir başarıyla 136 km irtifaya erişirken, bilimsel araştırılmaların yapılmasına fayda sağlayacak yük kapsülünün uçuş esnasındaki ayrılma deneyimi de başarı ile sonuçlandı. Başarıyla sonuçlanan bu test, Türkiye'nin uzayda bilimsel çalışmalara başlamış olması yönünden de bir ilk oldu.

Roketsan kapsamında olan Uydu Fırlatma Uzat Sistemleri ve İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi içerisinde yürütülen MUFS projesi bittikten sonra, 100 kg ve daha az ağırlığa sahip olan mikro uyduları, yüksekliğinin en az 400 km olduğu bilinen Alçak Dünya Yörüngesine yerleştirebilmek mümkün olacak. 2025 yılı içerisinde fırlatılması planlanan mikro uydu yardımıyla Türkiye, dünya içerisinde az sayıda ülkenin sahip olduğu uydu test etme, fırlatma, üs kurma ve üretme altyapısı yeteneğine sahip olmuş olacak.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları