Nakli Kabul Etmeyen Vücuda İkinci Yüz Nakli
web-sitesi-fiyatlari
Fransa'da gerçekleştirilen bir yüz nakli ameliyatında yaşanan olay, nakil yapılan yüzü vücudun kabul etmemesi nedeni ile yaşanıyor.

Yeni Yüzü Kabul Etmeme

Yaklaşık 7 yıl gibi bir süre öncesinde yapılan ameliyatın ardından hayatına dönen hasta,bu süreç içerisinde birçok sıkıntı yaşıyor ve yapılan naklin gerekliliğini tam olarak yerine getirmemesi sorunu ile mücadele etmek durumunda kalıyor. Yapılan testlerin ardından tanı konulan bu duruma Yüz Reddi ismi verilirken komplikasyonların ise nakil yapılan vücudun yeni yüzü kabul etmemesi durumu olarak belirlendi.

sisal

İki Aydır Komada

Yüz Reddi yaşamasının ardından yapılan operasyon ile uyutulan hasta, iki aydır komada ve uyutuluyor. Kendisine uygun olan bir yüz naklinin yapılmasının ardından geçtiğimiz Pazartesi günü uyandırılan hasta, aynı anda tıp literatürüne nakil yapılan yüzü reddederek ikinci kez yüz nakli yapılan ilk hasta olarak geçti.İsmi açıklanmayan hasta, ameliyatın ardından yoğun bakımda kontrol altında tutuluyor.

Artan Başarı Oranı

İlk yüz nakli olan hasta İsabelle Dinoire, nakil ameliyatının ardından 11 yıl sonra 2016 yılında kanserden dolayı hayatını kaybetti. Yapılan naklin ardından vücudun dokuyu reddetmesi durumu yaşayan ve bunu yenebilmek için ise kullanılan ilaçlar ise hastayı diğer hastalıklara karşı korumasız kılıyor. Bu durum karşısında yakalandığı kansere yenilen Dinoire, aynı zamanda doku uyuşmazlığından dolayı dudaklarının bir kısmını da kaybetmişti. Son yıllarda yapılan nakil operasyonlarında ise gelişen teknoloji ve tıp alanındaki yenilikler ile daha büyük bir başarı oranı yakalanmış durumda. Doku uyumsuzluğu sorunlarının aşılması, ardından nakil konusunda deneyim kazanan Hekimler aracılığı ile bu oran yükselirken, Ülkemizde de birçok nakil işlemi başarı ile gerçekleştirilmiş durumda. Yüz Nakli operasyonları, bir kaza ve istenmeyen durum karşısında yüz bütünlüğü bozulan hastalara uygulanıyor ve hastaların hayata katılımlarının sağlanması amaçlanıyor.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları