okunma
Motive olabilmek için kişinin çaba göstermesi gerekir. Bunun için birkaç uygulama yapılabilir. İçsel olarak insanların kendilerini daha iyi hissedebilecekleri,aktif olabilecekleri uygulamalar gerçekleştirilebilir. Motivasyonu sağlamanın yanı sıra bu durumu uzun süre korumak da önemlidir.
Ortam Düzenlenerek Motivasyon Arttırılabilir
Motivasyonu etkin olarak arttıran en önemli faktörlerden biri de çalışmanın yapıldığı ortamdır. Ders çalışma veya iş ortamının aydınlatması iyi olmalı, temiz olmalı, dağınık olmamalı çünkü fiziksel dağınıklık beraberinde zihinsel dağınıklığı getirir ve dikkat dağınıklığı yaratabilecek objelerin ortamda olmaması gerekir.
Kişiyi motive edebilecek sözlerin yazılı olduğu tablolar odaya asılabilir. Göz önünde olan her yere hayallerin yazılı olduğu kağıtlar ya da objeler koyulabilir. Oda tasarımında göz yoran renklerden de kaçınmak gerekir.
Hayal ve Hedefleri Belirlemek Gerekir
Hayal ve hedefler mutlaka belirlenmelidir. Bir kağıt alıp hayattan ne beklendiği,amaçlar, hedefler yazılmalıdır. Geçmiş ve gelecek göz önünde canlandırılarak ne kadar yol kat edildiği ve kat edilmesi gerektiği yazılmalıdır.
Burada önemli olan nokta hedefleri ve amaçları somutlaştırmak olmaktadır. İnsanlar somut şeyleri görerek kendilerini daha iyi hisseder. Yazılan bu yazıyı mutlaka her motive olmak istendiğinde okumak gerekir.
Bazı Şeyleri Kabullenmek Gerekir
Bazı durumları kabullenmek insanın farkındalığını arttıracağı için daha motive olmuş hisseder. Her zaman başarılı olmanın mümkün olmayacağı, hayatta kayıpların da olabileceği kabullenilmelidir. Ayrıca şükretmek motivasyonu arttıran en önemli faktördür. Kişi sahip olduğu her şey için teşekkür etmelidir. Böylece güzel şeylerin tadını çıkarmak mümkün olur.
Comments
0 comment