okunma
Kariyer planlaması sırasında genel olarak kişi kendi yetkin olduğu alanlara odaklanmak amacı ile bu planı şekillendirir. Bu sayede en dar manada hedefler yaratır ve bu hedefler üzerine adımlar atar. Bu şekilde en hızlı sürede istediği pozisyona ulaşabilir. Genel manada kariyer planlaması nedir? Nasıl yapılır? Sorusuna hâkim olan kişilerin alanında en başarılı olan kişiler oldukları da biliniyor. Kariyer planlaması hedef alanın en dar konuma getirilmesini sağlar. Bu şekilde odak noktası yaratılır ve istenilen yol planı da çizilmiş olur. Kişinin alanında en etkin pozisyona ulaşması için en mantıklı olan adımın bu daraltma planıdır ve bu plan birçok akademisyen tarafından tavsiye edilmektedir.
Nasıl Yapılmalıdır?
Kariyer planlanması yapılırken bakılması gereken asıl etmen kişinin sahip olduğu yeteneklerdir. Kişi kendini tanımalıdır ve bu şekilde kendisi için en iyi olan alan hakkında emin olmalıdır. Bu şekilde kendisine uygun olan alanı belirleyebilir ve planlarını buna göre şekillendirebilir.
Planın İçeriği Nelerdir?
Planın içeriği eğitim durumunu geliştirmek için edinilecek olan yetkinlikleri kapsar.Eğitim ve yetenekler birbiri ile doğru orantılıdır. Planlamalar sırasında staj yapmak ve kendi alanı için en mantıklı seçim olan okullarda eğitim almak gereklidir. Planın da içeriği eğitim alanını ve de staj, çalışma olanaklarını kapsar. Bu nedenle staj alanı ve eğitim alanı ileri de kişinin kariyerini etkileyen ve olumlu sonuçlar doğuran etmenler halini alır.
Uzun Vadede Etkisi Nelerdir?
Uzun vadede etkisi, istenilen ücret ile çalışmaya, istenilen mevkide iş edinmeye ve de kısa süre zarfında yaşıtlarından daha hızlı bir şekilde istediği hedeflerine ulaşmaktır. Dikkatli bir şekilde yapılan kariyer planlaması kazançlı bir gelecek yaratır.
Comments
0 comment