okunma
Girişimcilik bir nevi kendi patronun olmaktır. Yaratıcı, üretken ve analitik zekaya sahip kişiler girişimci ruha da sahip olurlar. Girişimcilik eğitimleri maalesef okullarda verilmez, ancak özel kurslara gidilebilir. Problemleri çözmek, olaylara daha farklı gözlerden bakabilmek hep girişimciliğin temelini oluşturan şeylerdir. Peki, girişimcilik eğitimlerinin önemi nedir?
Modern Eğitimin Temellerini Oluşturuyor
Girişimcilik dendiği zaman akla ilk kendi şirketinin patronu olmak gelir ancak yaratıcı ve üretken bir düşünme tarzına sahip olmak bu eğitimlerde öğretilen ilk kavramlardır. Kimi şanslı kişiler bu zekaya doğuştan sahip olabilir. Fakat hayata geçirmekte zorlanabilirler. Girişimcilik eğitimlerinin önemi işte burada devreye girer. Kişilerin hayata bakış açılarını değiştirir, monoton bir hayattan onları alır ve umwelt denilen çevrelerini değiştirir. Daha sosyal, dışa dönük, özgüvenli bireyler olmalarını sağlar.
Uzun Vadeli İş İmkanı
Pek çok uzmanın düşüncesine göre girişimcilik eğitimlerinin önemi uzun vadeli iş imkanlarını da destekler. Girişimci bireyler yetişirse kendi yeni nesil şirketlerini açabilirler ve bu sayede işsizlik azalır. İnovasyon odaklı gençlerin yetiştirilmesi gelecek kuşaklar için oldukça önemlidir.
Bu eğitimler sayesinde;
• Motor beceriler
• Kritik düşünebilme yeteneği
• Etkili iletişim kurabilme
• Takımla beraber verimli çalışabilme gibi özellikler kişilere aktarılır. Bu sayede kişi kendi kariyerini çizerken daha az zorluk çeker.
Kişi Kendini Tanımayı Öğreniyor
Girişimcilik eğitimleri sayesinde kişiler hangi sınıftan olurlarsa olsunlar içlerinde yatan gücü açığa çıkarabilirler. İçlerinde saklı yetenekleri belki de kendileri bile bilmezken eğitim sayesinde öğrenebilirler. Eğitimlerin özellikle sosyal eşitsizliği bir kenara bırakması en önemli özelliklerinden biridir. Kişi kendini tanıdıkça özgüveni de artar, çünkü yapabileceklerini keşfeder.
Ekonomiyi Destekler
Eğitimi alan kişi elbette çok şey öğrenir ancak sadece bireysel düşünmemek gerekir çünkü ülke ekonomisine de çok katkısı bulunuyor. Sosyal adaleti sağlaması ile de diğer sektörler arasından öne çıkıyor. Girişimcilik eğitimleri sayesinde farklı iş sektörleri oluşuyor, buna bağlı olarak ülkedeki çalışan sayısı artıyor. Her ne kadar batma riskleri olsa da genelde kaybedecek bir şeyleri olmadığı için daha hırslı oluyorlar ve risk alabiliyorlar. Düşük veya yüksek gelirli herkes bu eğitimleri alabilir ve hızla büyüyebilir.
Comments
0 comment