Bel Fıtığı Belirti ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
web-sitesi-fiyatlari
Belinde ağrı hisseden kişiler, bu nedenle bel fıtık nedir? Belirti ve tedavi yöntemleri nelerdir sorularını soruyorlar.

Bel fıtığı nedeniyle birçok kişi şiddetli ağrılar çekmekte ve hareket kabiliyetleri kısıtlanmaktadır. Belinde ağrı hisseden kişiler, bu nedenle bel fıtık nedir? Belirti ve tedavi yöntemleri nelerdir sorularını soruyorlar.

Bel Fıtığı Nedir?

Bel Fıtığı Nedir?

Yaygın olarak sorulan bel fıtık nedir? Belirti ve tedavi yöntemleri nelerdir sorusuna ilk önce, bel fıtığının ne olduğundan başlayarak cevap vermek gerekir. Bel fıtığı, bel kısmımızda bulunan ve beş adetten oluşan omurgalar arasındaki disklerin, zarar görmesinden dolayı yırtılması ve sinirleri sıkıştırmasına denmektedir.

sisal

Bel Fıtığının Nedenleri Nelerdir?

Bel fıtığına neden olan sebepleri bilmek, bel fıtık nedir? belirti ve tedavi yöntemleri nelerdir sorusunun cevabının daha iyi anlaşılmasını sağlayacaktır. Bel fıtığına değişik sorunların sebep olduğu bilinmektedir. Bunların en yaygınları ise; yaşların ilerlemesi, aşırı kilo alımı ve ani ağır yük kaldırma olarak görülmektedir. Yaşların ilerlemesi ile disklerde zamana bağlı deformeler olmakta, aşırı kilo alımında ise disklere çok daha fazla yük binmektedir. Ani ve ağır yük kaldırma ise, disklerin yerinden oynamasına ve yırtılmalara neden olmaktadır. Bu nedenlerden dolayı da, bel fıtığı oluşmaktadır.

Bel Fıtığının Belirtileri Nelerdir?

Bel fıtığının bilinen en yaygın belirtileri arasında, kalçadan başlayarak, bacaklara ve daha sonra ayaklara doğru yayılan ağrı bulunmaktadır.

Bel fıtığının diğer belirtileri ise şu şekilde sıralanmaktadır;

• Bacak ve ayaklarda oluşan uyuşmalar ve karıncalanmalar

• Kaslarda güçsüzlük oluşması

• Hareket etmede zorluk

• Normalden çok daha kısa sürede yorulma

• Bel bölgesinde şiddetli ağrı oluşması

• Yürüme ve oturma esnasında zorlanma

Bel fıtığı olan hastaların ayrıca, idrarlarını tutamadıkları ve cinsel ilişki esnasında iktidarsızlık sorunları da görülmektedir.

Bel Fıtığı Tanısı Nasıl Konur? Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Bel fıtığının tanı ve tedavisi, nöroloji doktorları tarafından yapılmaktadır. Doktorlar, öncelikle hastanın şikayetlerini dinlemekte, daha sonra ise sinirlerin çalışmasını kontrol eden fiziksel muayene yapmaktadır. Daha ileri tanı için ise, MR veya tomografi gibi görüntüleme teknikleri kullanılmaktadır. Bel fıtığı tedavisinde öncelikle ilaç ve egzersiz tedavisi uygulanmaktadır. Fıtığın ilerlemiş olduğu ve tedavilerle sonuç alınmadığı durumlarda ise, cerrahi müdahale yapılarak, diskler onarılmaktadır.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları