Bebeklerde Ay Ay Uyku Saatleri
web-sitesi-fiyatlari
Annelerin en çok merak ettiği Bebeklerde Ay Ay Uyku Saatlerini sizler için araştırdık.

Anne adaylarının en çok merak ettiği şeylerden bir tanesi de bebeklerin uykularıdır. Özellikle yeni doğan bebekler uyku sırasında gelişimini tamamlar. Bu nedenle yeni doğanlar için uyku oldukça önemlidir. Bebekler doğmadan önce bebeklerin uyku saatleri hakkında Bilgi almak anne adayları için daha doğru olacaktır.

Yenidoğan Bebeklerin Uyku Saati

Yenidoğan Bebeklerin Uyku Saati

Bebekler doğduğu zamandan itibaren ilk 1 ay yenidoğan olarak bilinir. O 1 aylık süreçte bebekler vakitlerinin çoğunluğunu uyuyarak geçirir. Neredeyse günün 16 saatini uyuyarak geçiren bebekler 1 hafta boyunca anne sütü ile beslenir ve uyur. Bu süreçte uyku saatleri yenidoğan bebekler için oldukça önemlidir.

sisal

2 Aylık Bebeklerin Uyku Saati

2 Aylık Bebeklerin Uyku Saati

Genellikle bebekler de 3 hafta sonra gaz sancıları başlar. Bu durum onların uyku düzenini de olumsuz anlamda etkiler. 2 aylık bebeklerin uyku düzeni de yenidoğan gibi olur. Ancak bu süreç daha kısa sürebilir. Özellikle gaz sancıları bebekleri oldukça rahatsız eder.

3 Aylık Bebeklerin Uyku Saati

3 Aylık Bebeklerin Uyku Saati

Bu süreçte bebeklerin gaz sancıları devam eder. Bu dönemde bebeklerin kendi kendine uyumasını öğrenmesi oldukça idealdir. Bu nedenle bebeklerin uyku saati 15 saate düşebilir. Böylelikle çok daha rahat bir şekilde bebekler uyuyarak vakitlerini geçirir.

4 Aylık Bebeklerin Uyku Saati

4 Aylık Bebeklerin Uyku Saati

4 aylık bebekler de uyku düzeni yavaş yavaş normale dönmeye başlar. Bu süreçte bebekler biraz daha az uyur. Özellikle anne sütünü daha normal bir şekilde tükettiği için zaman zaman ağrılar da meydana gelir. Bu süreçten sonra daha az uyku saatleri belirginleşir.

5 Aylık Bebeklerde Uyku Saati

5 Aylık Bebeklerde Uyku Saati

5 aylık bebeklerde 6 saat boyunca aralıksız uyuyabilirler. Ancak bebeklerin daha erken yatıp kalkması gerekir. Bu dönemde uykusu oldukça hassastır. Bu nedenle daha az uyumaları da oldukça normaldir. Anan adaylarının bu süreçte daha sessiz olması gerekiyor.

6-7 Ay Uyku Süreci

6-7 Ay Uyku Süreci

Bebekler bu süreçte oldukça hassas olacağı için genellikle çok fazla uyku saatleri olmaz. Özellikle aralıksız uykularının olması tavsiye edilir. Bu dönemde bebekler 12-13 saat boyunca zamanını uykuda geçirebilir.

8 Aylık Uyku Süreci

8 Aylık Uyku Süreci

Artık bu süreçte bebekler de gece gündüz uykusu başlar. Belli bir saati uykuda geçiren bebekler aynı zamanda gündüzde uyuduğu için uyku saatleri de normale döner. Bebeklerin 12 saatlik uyku Süreci bu yasada devam eder.

9 Aylık Uyku Süreci

9 Aylık Uyku Süreci

Bu dönemde bebeğin uyku düzeninin bozulmamasına dikkat etmek gerekir. Genellikle bebekler büyüdüğü için bu süreçte uyku düzeninde kendilerine göre belirlenir. Genellikle belli bir saatin altına düşmeden uyku saatleri de devam eder

10 Aylık Bebeklerde Uyku Saati

10 Aylık Bebeklerde Uyku Saati

Bu dönemde bebekler 13 saatini uykuda geçirebilir. 13 saatlik uyku bebekler içinde yeterli olur. Aynı zamanda bebekler de öğleden önceki uyku da oldukça önemlidir. Genellikle bebeklerin bazıları 2 kez gündüz uykusu yapar. Ancak bir kez gündüz uykuları yapmaları da yeterli olacaktır.

11 Aylık Bebeklerde Uyku Saati

11 Aylık Bebeklerde Uyku Saati

Bebeklerde öğle uykusu oldukça önemlidir. Özellikle 2 saatlik kuşluk saati mutlaka her bebekte olmalıdır. Böylelikle gece boyunca çok daha rahat bir şekilde uyumuş olur. Ancak öğlen uykuları belli bir aydan sonra yavaş yavaş bırakılabilir.

12-18 Ay Süreci

12-18 Ay Süreci

Her bebekte bu süreç artık belli bir düzene oturur. Özellikle 1 yaşından sonra gündüz uykuları daha aza düşer. Bu nedenle gece boyunca normal bir uyku saatinde uyur. Ancak bu süreçte bebekler için 10-12 saatlik bir uyku saati yeterli olacaktır. Uyku düzeni yavaş yavaş oluşmaya başlar.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları