Başarılı Girişimcilik Nasıl Sağlanır?
web-sitesi-fiyatlari
Çoğu kişinin kafasında hayal ettiği bir projesi, kendi işinin patronu olma isteği vardır. Yazımızda sizlere başarılı girişimcilik ile ilgili ip uçları vereceğiz.

Başarılı Girişimcilik Nasıl Sağlanır?

Başarılı Girişimcilik Nasıl Sağlanır?

Girişimcilik, günümüzde özellikle gençlerin tercih ettiği bir işe atılma yoludur. Çoğu kişinin kafasında hayal ettiği bir projesi, kendi işinin patronu olma isteği vardır. Bunu gerçekleştirebilmek için girişimci ruha sahip olmak gerekir. Girişimcilik kendi işini kurmak, yönetmek, toplumun ihtiyaç ve isteklerini analiz ederek eksiklerini en iyi ve yeni fikirlerle tamamlamaktır. Zorlu bir süreç olsa da yaratıcı fikirler olduğu sürece her zaman bir çıkış yolu vardır. Peki, başarılı girişimcilik nasıl olmalıdır?

Hedef belirle Başarılı girişimcilik için ilk adım elbette belli bir hedefinin olmasıdır. Hedefsiz çıkılan yolda kişi durmadan sağa sola savrulur, adımlarını sağlam atamaz. Ama bir hedef varsa her şey ona göre düzenlenir, analiz edilir, planlanır ve uygulanır. Hedefleri gerçekleştirmek için hırs yapılır, gerçekleşse dahi başarılı bir girişimci önüne yeni hedefler koymaktan hiç vazgeçmemelidir. Yenilikçi olmak her zaman iyidir, hep en iyisini istemek gerekir.

Fikir Uygulanabilir Olmalı

Fikir Uygulanabilir Olmalı

Burada yaratıcılıktan kasıt hayata geçirilebilir fikirlere sahip olmaktır. Çok uçuk kaçık, günümüz şartlarına uygun olmayan fikirler ürün veya hizmete dönüşürken özellikle maddi anlamda kayıp olarak geri döner. Hayal gerçekleşmeden önce harika ve kusursuz gelebilir, ancak süreç içinde çok fazla zorluk yaşatabilir. Bu yüzden başlangıcı sağlam adımlarla yapmak çok önemlidir. Hatta başarılı girişimcilik için anahtar görevi görmektedir.

sisal

Benchmarking

Başarılı bir girişimci her zaman analiz yapabilmeli, pazarı yani rakiplerini gözlemlemelidir. Bu noktada devreye benchmarking girer. Taklit kesinlikle olmamalıdır, bu değer kaybına neden olur. Sadece eksikler, ihtiyaçlar düşünülmelidir ve onlar üzerine yoğunlaşmalıdır. Var olan bir şeyin aynısı çıkartılmamalıdır, üstüne bambaşka şeyler eklenmelidir. Fikir hayata geçirilmiş mi mutlaka önceden araştırmak gerekir, hali hazırda var olan fikir sizi başarıdan uzaklaştırabilir.

Sermayeyi Doğru Kullanmak

Hayallerin peşinden gitmek güzeldir, ancak bazı noktalarda gerçekçi olmak gerekir. Bu durumda devreye sermaye girer.

Başarılı bir girişimci;

• Elindeki parayı planlı bir şekilde kullanır

• Gereksiz harcamalar yapmaz

• Girişimciliğe sadece para için girmez

• Proje dışı harcamalar yapmaz

• Elindeki kısıtlı bütçeyi en verimli şekilde kullanır

Tüm bunlar dışında mutlaka bir çıkış planı da olmalıdır, maddi durum her zaman ikinci bir plan ister.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları