okunma
Tanıtımı yapıldığı günden beri yakın model ve markaların araçlarından daha fazla donanım, özellik sunması ile fark edilen İ10 teknik özellikleriyle beğeni almaya devam ediyor. Kullanıcıların memnun kaldıkları araç tiplerinden bir tanesi olan i10 için farklı motor yapısına sahip olan tasarımların söz konusu olduğu bilgisi de paylaşıldı. Modern, ince ve zarif tasarımı ile dikkat çeken aracın fiyatları ile özellikleri kıyaslandığında oldukça makul bir araç olduğu konusunda oldukça fazla görüş ortaya atıldı.
Araç İçi Tasarım
Araçların dışı ve donanımı kadar iç tasarımına da önem vermeye devam eden markalardan bir tanesi de Hyundai'dir. Araçla alakalı en şık ayrıntıların başında dokunmatik ekran geliyor. Ekranda 8.0 inç genişliğinde bir ekran tasarımı bulunuyor. Bilgi ve eğlence merkezi olarak tasarlanmış olan ekran akıllı cihazınızın şarj edilmesi için ayrı bir kite de sahip şekilde üretiliyor.
Arka Görüş Kamerası
Park konusunda sorun yaşamaktan sıkılanları unutmayan tasarımcılar i10 için arka görüş kamerası eklemeyi de unutmuyor. Park ederken kullanıma açılan arka görüş kamerası da kolaylık ve konfor sunuyor.
Depolama Alanları
Aracın içinde ve dışında yolcular için sunulan depolama alanlarındaki genişlik dikkat çekiyor. Torpido gözüne eklenen yeni alan sayesinde eskisinden daha çok alana sahip olunuyor. Hala rakip modellerden daha çok bagaj kapasitesine sahiptir. Bagajın ağzı indirilmiş olduğu için kolay yükleme ve boşaltma sağlıyor.
Yeni Eklenen Donanımlar
Dört veya beş koltuklu şekilde sunulan araçların diğer şehir araçlarından farklı bir görünümü bulunmuyor. Bunların yanında güvenlik kiti, uzun far yardımı, şerit tutma yardımı, sürücü dikkatini izleme ve otomatik el freni özellikleri de oldukça modern ve özellikli bir araç ihtiyacı olanların ihtiyaçlarını karşılıyor.
Motor Gücü
Motor performansını merak edenler için 3 silindirli bir motor kullanıldığını söylemek mümkündür. Maksimum güç 66 kW iken tork kapasitesi de 96 Nm olarak hesaplanmıştır.
100 KM'ye Çıkış Süresi
Araçların en çok merak edilenlerinden biri de aracın ne kadar sürede 100 km'ye çıkacağıdır. Yapılan denemelerde bu sürenin 17.3 saniye olduğu test edilmiştir. Motor kapasitesi ve rakipleri düşünüldüğünde iyi bir süre olduğunu söylemek mümkündür. Aracın en üst km hızı ise 156'dır.
Yakıt Tüketimi
Aracın yapılan ölçümlerde bir önceki modeline oranla daha az tüketim yaptığını söylemek mümkündür. Ortalama tüketim ölçümlerinde 5.3 litrenin 100 km yol için gereken yakıt olduğu ortaya koyulmuştur.
Şehiriçi ve Şehirdışı Farkı
Tüketimlerin değerlendirilmesinde kullanılan yakıt performansı durumu şehir içinde ve dışında farklılık gösteriyor. Şehir içinde 4.4 litre yeterli olurken şehirlerarasında 3.7 litre gerekiyor. 100 km yol üzerinden yapılan hesaplamalardır.
Aracın Ölçümleri
Tasarımı ile fark oluşturmak isteyen modelin tasarım boyutları da meraklıları ile paylaşıldı. Aracın uzunluğu 3670 mm iken yüksekliği 1480 mm olarak oluşturulmuştur. Bagaj hacmi de 252 litre alacak şekildedir.
Model Farklılıkları
Aracın motor yapısına göre değişen modelleri bulunuyor. İlk sırada 1.0 MPI düz jump, otomatik jump olarak benzinli üretimler geliyor. Ardından Style serisi takip ederken elite tasarım ile en üst paket arayışı olanların ihtiyaçlarına cevap veriliyor. Style ve elite için 1.2 MPI tasarımlar yapılıyor. Araçların sadece benzin seçeneği olanları üretiliyor. Jump haricinde düz vites model bulunmuyor.
Fiyatları
Araçların donanımına göre belirlenen fiyatları ilan edilmiş olsa da pandemi sürecinde yaşananlar farklı fiyatlandırmaların yapılmasına neden oluyor. Bunun için aylık fiyat çizelgesi takip etmek daha kesin bir yoldur.
Comments
0 comment