Start-Stop Nedir? Yakıt Tüketimini Nasıl Etkiler?
web-sitesi-fiyatlari
Start-stop nedir? Yakıt tüketimini nasıl etkiler? sorusunun cevabını sizler için araştırdık.

Doğa dostu teknolojinin faydalı buluşlarından birisi Start-Stop sistemidir. Ağır seyreden trafikte veya trafik ışıklarındaki bekleme zamanında, aracınızın motorunun otomatik olarak durdurulmasını, hareket ettiğinde ise devreye girerek yeniden çalışmasını sağlayan bir teknolojidir.

Bu teknolojik ürün hakkında sorulan start-stop nedir? Yakıt tüketimini nasıl etkiler? sorusunda bilinmesi gereken, motorun rölantide çalışırken harcayacağı enerjiyi azaltmaktır. Bu sayede yakıt tüketimi ve zararlı gaz salınımı düşmektedir. Hem ekonomik hem çevresel bakımdan yararlı olduğu düşünülen Start-Stop sistemi, manuel ya da otomatik vites ayırt etmeksizin tüm araçlarda kullanımı uygundur.

Start-Stop Sistemi Yakıt Tasarrufu Sağlar Mı?

Start-Stop Sistemi Yakıt Tasarrufu Sağlar Mı?

Motorlu araçların çevre kirliliğine etkisini azaltmak için akıllı sistemlerden faydalanan otomotiv firmaları, hava kalitesini arttıran ve verimliliği yükselten Start-Stop sistemi zamanla tüm araç gruplarında kullanılması planlanıyor. Rölantide çalışan bir aracın oluşturduğu gereksiz hava ve gürültü kirliliğini düşürmek, yakıt tasarrufu sağlamak maksatlı üretilen sistem aynı zamanda aracınızın motor parçalarına da koruma sağlıyor.

sisal

Start-Stop Sistemi’nin Faydaları Nelerdir?

Start-Stop Sistemi’nin Faydaları Nelerdir?

Start-Stop sisteminin en güzel avantajı yakıt tüketimini büyük oranda azaltmasıdır. Bunun haricinde motor çalışmadığından dolayı araç içerisinde çok daha az ses duyulur. Bu sebeple kabin içindeki gürültü düşer ve daha rahat bir sürüş sağlanır. Motor ve motora bağlı parçalar daha az çalıştığından dolayı kullanım ömürleri uzamaktadır. Aracın ilerleyen yıllarda daha az tork ve beygir gücü kaybına uğramasına katkı sağlar.

Start-Stop Sistemi’nin Zararı Nelerdir?

Start-Stop Sistemi’nin Zararı Nelerdir?

Yeni nesil olarak tasarlanan Start-Stop sistemleri akünün olağan süreden daha çabuk bitmesine sebep olur. Günümüzde marş motoruna hususi olarak eklenen dinamometreler desteği ile gerekli enerji karşılanır ve akü tüketimi minimuma düşürülür. Bunun haricinde motor tahmin edilenden daha hızlı çalıştırılırsa yakıt tüketimi sistemin beklentisinden değişik olarak azalmak yerine artar.

Start-Stop Sisteminin Manuel Vitesli Araçlarda Çalışma Prensibi Nedir?

Start-Stop Sisteminin Manuel Vitesli Araçlarda Çalışma Prensibi Nedir?

Manuel vitesli araçlarda sistem otomotiv markalarına göre farklılık göstermektedir. Manuel vitesli araçlar durduğunda ve vites boştayken birkaç saniye içerisinde Start-Stop sistemi faaliyete geçer. Motoru yeniden çalıştırabilmek amacıyla debriyaja dokunulması gerekmektedir aksi halde sistem devreye girmez.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları