Türk Sinemasında Kült Olmuş 10 Film
web-sitesi-fiyatlari
Türk sineması yaklaşık 120 yılı aşkın süredir varlığını devam ettiriyor. İşte sizlere Türk Sinemasında Kült Olmuş 10 Film önerisi.

Türk sineması yaklaşık 120 yılı aşkın süredir varlığını devam ettiriyor. Dünya sinemasına göre daha içe dönük ve ulusal konulara uygun konular işlenmiş olsa da kendi kulvarında izleyiciye geçebilmiş ve oldukça başarılı işlere imza atıp uluslararası başarılara imza atan yapıtlar bulunmaktadır.

Hababam Sınıfı

Hababam Sınıfı

Şüphesiz kült film denince akla ilk gelen Türk sineması tarihinin en çok beğenilen ve sevilen yapımları arasında bulunan Hababam Sınıfı serisi yönetmenliğini Ertem Eğilmez'in yaptığı hem güldürü hem de toplumsal olaylar temalı film yapımı olarak bilinir.

sisal

Zübük

Zübük

Kartal Tibet'in yönetmeliğini yaptığı ve Kemal Sunal'ın unutulmaz oyunculuğu ile renk kattığı dönemin sorunlarına adeta derinden dalarak izleyiciyi düşündürten film; memurluktan ihraç edilip parti bünyesine geçen ancak yaptığı sahtekarlıklar ile belediye başkanlığına kadar yükselen Zübüzadenin hikayesini konu alır.

Susuz Yaz

Susuz Yaz

Cannes Film Festivalinde ilk kez ödül alarak tarihe geçen film; Hasan ve Osman kardeşlerin oldukça kurak geçen yaz mevsiminde var olan tek su kaynağını birinin paylaşıp diğerinin inat etmesi sonucu Osman hapise düşmüş karısını ise ağabeyine emanet etmek zorunda kalacaktır.

Selvi Boylum Al Yazmalım

Selvi Boylum Al Yazmalım

İlyas ve Asya'nın unutulmaz aşk hikayesini anlatan film bugün bile izleyiciyi kendine hayran bırakmaktadır. Filmde İlyas ve Asya ilk görüşte birbirine delice aşık olup kaçarak evlenirler. Ardından İlyas evlilikten sıkılır ve Asya'yı aldatır. Bunun sonucu Asya evi terk eder. Sevgi ve sadakatin işlendiği film yıllardır dillerden düşmeyecek kült filmler arasına girmiştir.

Dönersen Islık Çal

Dönersen Islık Çal

Fikret Kuşkan'ın oyunculuğu ile hayran bıraktığı film yine toplumsal konulara isyankar bir şekilde yaklaşır. Bir cüce ile travestinin hikayesini anlatan film 'dışlanmışların' duygularını oldukça başarılı bir şekilde incelemiştir.

Turist Ömer Uzay Yolunda

Turist Ömer Uzay Yolunda

Dönemine göre Star War's serisinden ilham alınarak yapılan ve oldukça başarılı bir gişe verileri elde film; turist Ömer lakaplı bir adamın yanlışlıkla uzaya kaçırılması ve ardından gelen komik serüveni ile Türk sinemasına bilim kurgu- komedi kapsamında ilk örnek olmuştur.

Yol

Yol

Cesur yapıtlardan biri olup Yılmaz Güney'in yönettiği film kış vakti doğu bölgelerinde yaşamın ne kadar zor olduğunu dönemin hükümet politikasına oldukça eleştirel bir bakış ile çekilmiş bir kült film özelliği taşır.

Bereketli Topraklar Üzerinde

Bereketli Topraklar Üzerinde

Toplumsal konulu film Çukurova’da tarım işçisi olarak çalışan köle Hasan ve Pehlivan adlı efendisinin çarpıcı hikayesini konu almaktadır.

Canım Kardeşim

Canım Kardeşim

Yoksul üç kardeşin kanser olduğunu öğrendikleri en küçük kardeşleri için türlü yollar ile son isteği olan televizyon almak için ne pahasına olursa olsun çabaladıkları son derece etkileyici bir filmdir.

Babam ve Oğlum

Babam ve Oğlum

Son dönemin en başarılı yapımlarından olarak kabul edilen filmde bir baba ve oğlunun hüzünlü hikayesi konu alınmaktadır.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları