Mide Rahatsızlıkları Hakkında Bilmeniz Gereken 5 Şey
web-sitesi-fiyatlari
Mide rahatsızlıkları ciddi bir sağlık sorunu olup genellikle bahar ve yaz aylarında daha fazla yaşanır. Mevsim geçişlerinin olduğu dönemlerde yaşanan nem farklılıklar insan bedeninde hormonal dengesizliklere neden oluyor. Dolayısıyla mide asidinin salgılanmasında da problem yaşanabiliyor.

1. Genetik Yatkınlık

Genetik Yatkınlık

Mide rahatsızlığının yaşanmasının her ne kadar dış etkenlere bağlı olarak gelişse de genetik yatkınlık, stres ve yaş gibi durumlar da büyük rol oynar. Gastrit, reflü, ülser gibi mide rahatsızlıkları en sık karşılaşılan genetik sindirim sorunları arasında yer alıyor. On iki parmak bağırsağında ki ve mide de ki iltihap yüzeysel olduğunda gastrit, daha derin tabakalara inerek ülser olarak vücutta kendini belli ediyor. Benzer bir durum olan mide salgılarının yemek borusuna doğru geri kaçmasından dolayı yemek borusu iltihaplanması yani reflü rahatsızlığını meydana getiriyor.

2. Mide Rahatsızlıklarından Bir Diğeri Mide Ekşimesi

Mide Rahatsızlıklarından Bir Diğeri Mide Ekşimesi

Midede hissedilen yanma hissinin asıl sebebi mide asidinin fazla salgılanmasından kaynaklanır. Özellikle ağır ve yağlı besinlerin alınması ile ortaya çıkan bu durum gün boyu mide de şişkinlik ile birlikte ağızda su birikmesine ve mide bulantısına neden olur. Düzensiz beslenme, aşırı yemek, aç karnına sigara kullanımı gibi durumlar mide yanma hissini ortaya çıkartır.

sisal

3. Mide Rahatsızlıklarında Risk Taşıyan Kişiler

Mide Rahatsızlıklarında Risk Taşıyan Kişiler

Fazla kilolu kişiler, midesinde helikobakteri pylori mikrobu bulunanlar, kan gurubu A veya 0 olan kişiler ve başka kronik rahatsızlığı olan ve bu nedenle ağrı kesici ilaçlar kullanan ya da romatizma ilaçları kullanan kişiler ile fazla tuz, et tüketimi yapıp sebze ve meyveden fakir beslenenler mide rahatsızlığı açısından riskli gruplardır.

4. Mide Rahatsızlığı Ülser Bakteri Nedeni İle Oluşmuş Olabilir

Mide Rahatsızlığı Ülser Bakteri Nedeni İle Oluşmuş Olabilir

Mide rahatsızlığı ülser bakteri nedeniyle oluştuysa mutlaka ciddi tedavi gerektiren bir durumdur. Normal mide koruyucu ilaçlar ya da ait düzenleyici ilaçlarla tam tedavi mümkün değildir. Öncelikle midenin bu bakteriden temizlenmesi gerekir.Enfeksiyon tedavisi için mutlaka uzman kontrolünde antibiyotik kullanımı gereklidir.

5. Anksiyete Durumu Mide Rahatsızlığının En Önemli Nedenlerinden Biridir

Anksiyete Durumu Mide Rahatsızlığının En Önemli Nedenlerinden Biridir

Depresyon, stres, dispepsi, uyku bozuklukları gibi durumlar mide rahatsızlığını tetikleyebilir.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları