Kolik Bebeği Sakinleştirmenin 5 Yolu
web-sitesi-fiyatlari
Kolik bebeğinizi sakinleştirmek konusunda etkili bir yöntem bulamadıysanız, aşağıdaki beş yöntemden faydalanabilirsiniz.

Normal ve sağlıklı bir şekilde dünyaya gelen bebekler, gün içerisinde birçok kez çeşitli nedenlerden dolayı ağlar. Özellikle ilk kez anne baba olan ebeveynler durumun anormal olduğunu zannedip, paniğe kapılabilir. Bebekler eğer acıktığı için ya da sıcaktan bunaldığı için ağlamıyorsa ilk düşünülmesi gereken durum gaz sancısıdır. 2-3 haftalık, haftada 150 gram ağırlığı artan, günde 3 saatin üzerinde ve haftada 3 günden fazla olmak suretiyle, 3 haftadan uzun süren ve durmayan ağlama nöbetleri gaz sancısı yani kolik olarak adlandırılır. Kolik bebeğinizi sakinleştirmek konusunda etkili bir yöntem bulamadıysanız, aşağıdaki beş yöntemden faydalanabilirsiniz.

Anne Beslenmesine Dikkat Etmeli

Anne Beslenmesine Dikkat Etmeli

Emziren annelerin ilk ve en önemli değiştirmesi gereken alışkanlıklarından biri beslenme düzenidir. Özellikle kolik bebeği olan annelerin, soğan, lahana, mercimek, fasulye, süt ürünleri gibi gaz yapabilecek besinleri sınırlı tüketmeleri gerekmektedir. Şayet kolik bebek anne sütüyle değil mama ile besleniyorsa, o zaman uzman bir hekimin önereceği başka bir mamaya geçiş yapılmalı ve bebeğin sancı durumu hafifletilmeye çalışılmalıdır.

sisal

Ağlama Nöbetlerinde Sakinliğinizi Koruyun

Ağlama Nöbetlerinde Sakinliğinizi Koruyun

Ağlama nöbeti başladığı anda yapılan en büyük yanlışlardan biri bebeğin kucağa alınıp sakinleştirilmeye çalışılmasıdır. Bebek çoğu zaman kucakta sakinleşmeyeceği gibi tutulma pozisyonu sebebi ile daha uzun süre gaz çıkaramayıp ağlamaya devam edebilir. Kolik bebeklerin ağlama nöbetleri başladığında bebek beşikte tutulmalı, bu süre boyunca ritmik hareketlerle uyumasını sağlayacak biçimde yavaş bir şekilde sallanmalıdır.

Hava Almasını Sağlayın

Hava Almasını Sağlayın

Ağlama nöbetleri çok fazla uzadıysa ve herhangi bir çözüm üretemedi iseniz, hava durumunun uygunluğuna bağlı bebeği dışarı çıkarıp hava almasını sağlayabilirsiniz. Özellikle bazı bebeklerin araç içerisinde sakinleştiği bilindiğinden, kolik bebeğiniz üzerinde araba ile gezdirme yöntemini denebilirsiniz.

Banyo Yaptırmayı Deneyin

Banyo Yaptırmayı Deneyin

Bazı bebeklerin banyo yapmaktan çok hoşlandığı bilinmektedir. Suyun gevşetici gücü sayesinde bebeğinizi sakinleştirmeyi denebilirsiniz. Bebeğinize suda ya da banyo sonrasında bitki çayları ile masaj yapabilirsiniz. Rahatlaması için bitki çayı masajıyla bebeğinizin sırtını ve belini yavaşça ovabilirsiniz.

Emzirin

Emzirin

Emzirmek gaz sancısını büyük oranda engeller, ağlama nöbetleri esnasında bebeğinizi emzirebilir veya bebeğinize emzik verebilirsiniz.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları