okunma
KOSGEB, 2020 yılında yeni bir iş kurmak isteyen girişimcilere kredi sağlamaya devam ediyor. 18 yaş üstü tüm girişimcilere sübvansiyon bu dönem için 60.000 TL olarak belirlendi. 30 yaşın altındaki genç girişimcilere, kadınlara, gazilere ve yakın şehitlere en az %10 daha fazla destek için nasıl başvuracağınız hakkında bir yazı hazırladık.
KOSGEB Tarafından Desteklenen Sektörleri Öğrenin
Kurumun gerektirdiği şartlara sahipseniz öncelikle KOSGEB'in hizmet verdiği sektörlerde NACE kodu ile iş fikrinizin olması gerekir. Adından da anlaşılacağı gibi kurum, iş fikirleri dışında projeleri desteklemiyor. Bu nedenle 2020 yılında açtığınız yeni iş fikriniz KOSGEB'in hizmet verdiği sektörlerde değilse hibe almayacağınız için öncelikle iş fikrinizin listede olup olmadığını kontrol etmelisiniz.
Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Başvurusu Yapın
KOSGEB sübvansiyonu şeklinde kredi desteği elde etmenin birinci adımı bir "Girişimcilik Sertifikası" almaktır. Kurum, 2020 yılında uygulamalı girişimcilik eğitimini tamamladıktan sonra elde edilecek olan bu belgeyi elde etmenin 2 yolunu sundu. Biri "uzaktan eğitim", diğeri "örgün eğitim". Bu eğitim modellerinden biri de İnternet üzerinden verilecek eğitim, internete bağlı herhangi bir teknolojik cihaz üzerinden alınan eğitimdir.
Sermayenizle İşletme Kurun
Bu aşamada kurum size yeterli desteği verdi. Ancak artık burs miktarını hesapladığınız sigortalı sayısının açılış masrafları ve ikramiye günü adı altında belli bir sabit tutar ödüyor. Şimdi, destek programının içeriği hakkında detaylı bilgi vereceğiz. Bir işe istediğiniz şekilde başlayabilirsiniz. Ancak, işe istediğiniz şekilde başlayacağınızı söylerseniz, tamamen yasal olmalıdır.
Geleneksel Girişimcilik Destek Programı Başvurusu Yapın
Yeni girişimciler için oluşturulan "Geleneksel Girişimcilik Destek Programı" için başvuru yapma zamanı. Bu programa ek olarak, "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" uygulamasında da belirttiğim gibi, iş fikriniz "İleri Girişimcilik Programı" kapsamındaysa, sizin için oluşturulan ikinci destek programına daha sonra başvurabilirsiniz. Ancak önce, "Geleneksel Girişimcilik Destek Programı"na başvurmalısınız.
İş Planı Raporlayın
Destek başvurusu süreci, e-devlet üzerinden 4 aşamadan oluşmaktadır. Destek başvurusunda iki adım internet üzerinden gerçekleştirilmektedir. Öncelikle KOSGEB'e kayıt olmalısınız. Ardından ise KOBİ beyannamesi doldurulması veya güncellenmesi gerekiyor.
Comments
0 comment