okunma
İş görüşmeleri, işe alınmanın en önemli basamağıdır. Bu nedenle de iş görüşmesinin başarılı geçmesi ve iyi bir etki bırakılması gerekmektedir. İş görüşmesi yapacaklar için, başarısı kanıtlanmış 5 önemli tüyo hazırlanmıştır. Bu tüyolar, iş görüşmesinde gerekli olan önemli konuları içermektedir.
Kıyafetinizi Düzgün Seçin
İş görüşmesine gidilirken düzgün, ütülü ve başvurulacak pozisyona uygun bir kıyafet giyilmelidir. Bir topluluğa insanların kıyafetleri ile girip fikirleri ile çıkacağı unutulmamalıdır. Bu nedenle de iş görüşmesine günlük kıyafetle değil, işe duyulan ciddiyeti gösteren bir kıyafetle gidilmeli ve mutlaka saat de takılmalıdır.
Görüşmeye Hazırlıklı Gidin
Görüşmeye gitmeden önce, başvuru yapan kişi teslim ettiği CV'ye hakim olmalı ve sorulduğunda ezbere anlatılabilmelidir. Ayrıca, başvurulan iş ve pozisyonla ilgili de gerekli bilgilere sahip olmak gerekiyor. Mümkünse, görüşülecek kişi ile ilgili de araştırma yapılması, görüşme esnasında faydalı olmaktadır.
Görüşme Zamanından Önce, Randevu Yerinde Hazır Olun
İş görüşmesi için belirli bir randevu saati verilmiş ise, mutlaka bu saatten belirli bir süre önce, randevu yerinde olmak gerekir. Bu hem işe başvuran kişinin ciddiyetini, hem de dakikliğini göstermektedir. Ayrıca, iş için birden fazla kişi görüşmeye gelmişse, sorulan sorular ile ilgili bilgi de alınabilir.
Dik Durun, Gülümseyin ve Karşınızdakinin Gözüne Bakın
İş görüşmesi esnasında dik durulması, kendine olan özgüvenin yüksek olduğunu gösterir. Öne doğru eğilmek ise, içe kapanıklığı ve güven eksikliğine işaret etmektedir. İş görüşmesi esnasında, uygun zamanlarda gülümseme ihmal edilmemelidir. Bu gülümseme samimiyeti gösterirken, aşırı bir gülmeye dönmemelidir. Konuşma esnasında, mutlaka karşıdakinin gözlerine bakılmalıdır. Bu hem bir saygı ifadesini, hem de işe olan ilgiyi gösterir. Konuşma esnasında yere bakmak ise, karşıdakinin yeterince dinlenmediği anlamına gelmektedir.
Rahat Davranın, Vücut Dilini İyi Kullanın ve Yavaş Konuşun
İş görüşmesi esnasında rahat davranmak, işe hazır olmak anlamına gelir. Bu rahatlık lakaytlık seviyesine çıkmamalıdır. İş görüşmesine gitmeden önce, vücut dili ile ilgili bir araştırma yapılmalı, böylece konuşma ve dinleme esnasında uygun duruş ve hareketler kullanılmalıdır. Sorulara cevap verilirken, mutlaka karşıdakinin iyice anlayabilmesi için yavaş konuşulmalıdır. Bunun için de, cümleler arasında mutlaka duraklamalar yapılmalıdır.
Comments
0 comment