Çocuklarda Epilepsi Hastalığını Anlamanın Önemli 6 Belirtisi
web-sitesi-fiyatlari
Epilepsi diğer ismiyle sara hastalığı beyinden kaynaklanan ve nöbet geçirmeye sebep olan bir hastalıktır. Bu hastalıkta beyindeki ani ve aşırı elektrik boşalımı bu nöbetlere sebebiyet verir.

Epilepsi diğer ismiyle sara hastalığı beyinden kaynaklanan ve nöbet geçirmeye sebep olan bir hastalıktır. Bu hastalıkta beyindeki ani ve aşırı elektrik boşalımı bu nöbetlere sebebiyet verir. Bu nedenle epilepsi hastalığında nöbet geçirirken beyin normal işleyişinin dışına çıkar. Bu atakların sürekli olarak tekrarlanması epilepsi olarak tanımlanır. Çocuklarda epilepsiyi anlamak için bazı belirtilere dikkat etmek gerekiyor.

Olmayan Şeyleri Hissetme

Olmayan Şeyleri Hissetme

Basit parsiyel nöbetlerde beynin belli bir parçasında gerçekleşen basit nöbetlerde elektrik boşalması beynin belli bir bölümünde kalır. Bu nöbetlerde bilinç kaybı yaşanmaz. Gerçekleştiği bölgeye göre sebepsiz bir ani korku hissi, olmayan bir kokuyu veya tadı hissetme, değişik renkler ve ışıklar görme, değişik hareket ve davranış kusurları ile kendini belli eder.

sisal

Yalanma, Çiğneme Gibi Hareketler

Yalanma, Çiğneme Gibi Hareketler

Kompleks parsiyel nöbetlerde de elektrik deşarjı beynin bir bölgesinde sınırlı kalır. Fakat bu nöbette bilinç kaybı yaşanır. Bu nöbetlerin sonucunda genelde yalanma, çiğneme, elbiselerini çekiştirme gibi hareketler yapan çocuklar belirtilerini bu şekilde verir.

Kas Kasılması

Kas Kasılması

Grand-mal denilen nöbetlerde çocuklarda ani olarak kasların kasılıp gevşemesi söz konusudur

Dalgınlık

Dalgınlık

Petit-mal denilen bu nöbetlerde çocuk uzun bir şekilde bilinçsizce bir yerlere dalar. Bu çocukların vücudunda hiçbir değişiklik olmaksızın yaşadıkları bu dalma sırasında etrafta olan hiçbir şeyin farkına varmazlar. Bilinçleri o sırada yerinde değildir. Özellikle okula giden çocuklarda okul başarısı düşüşe gider.

Tam Anlamıyla Bilinç Kaybı

Tam Anlamıyla Bilinç Kaybı

Jeneralize nöbetlerde beynin tamamı elektrik deşarjı olayından etkilenir. Bu deşarj olayı yaşanırken çocuk tam anlamıyla bilincini kaybeder.

Bebeklerde Oluşan Belirtiler

Bebeklerde Oluşan Belirtiler

Epilepsi genelde 0-1 yaş aralığında oluşan travmalar sonucu ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Ani sıçrama, gözlerin sabit bir yere bakması, gece uykudan sık uyanma, ani baş düşmeleri gibi belirtilerle ortaya çıkıyor. Nöbetler kimi çocuklarda günde 50 kere tekrarlanabilirken bazılarında yılda 1 2 defa tekrarlanıyor. Bu nöbetlerin sayısı ve neden ortaya çıktığı hayat kalitesini çok etkiliyor. Az nöbet geçiren çocuklar ve ilaçla kontrol altına alınabilenler normal çocuklar gibi yaşayabiliyorken bazıları ömür boyu nöbetlerle yaşamak zorunda kalıyor.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları