Dünyanın En Zengin 10 Tasarımcısı
web-sitesi-fiyatlari
Güzel ve şık olmanın dikkat çekici olarak algılanması tasarımcı ve modacıların işine yaramıştır. Günümüzde ise moda dünyası yaşamımızın en önemli parçası haline gelmiştir. İşte sizlere; dünyanın en zengin 10 tasarımcısı.

Tarihin ilk zamanlarından bu yana insanlık için bir güzellik ve gösteriş belirtisi olarak bilinmiştir. Güzel ve şık olmanın dikkat çekici olarak algılanması tasarımcı ve modacıların işine yaramıştır. Günümüzde ise moda dünyası yaşamımızın en önemli parçası haline gelmiştir. Moda ve tasarım dünyasının bir hayli rekabet ve kazançlı olduğu çağımızda dünyanın en zengin 10 tasarımcısı kimlerdir?

Giorgio Armani

Giorgio Armani

Herkesin adını mutlaka bir yerde duyduğu ve binlerce muadil taklidi olan Armani markasının kurucusu ve tasarımcısı Giorgio Armani günümüzün en fazla kazanan modacısı olarak bilinir. 90’lı yıllardan itibaren adını duyuran Armani bugün 9.7 milyar dolar servete sahiptir.

sisal

Miuccia Prada

Miuccia Prada

İtalya'da doğan Miuccia Prada dünyaya kaliteli kumaşlar satan ve tekstil işi ile uğraşan bir aileye mensuptur. İlk defa 1978 yılında ailesinin tekstil şirketinin başına geçmiş ve deri sırt çantası gibi ürünler tasarlamıştır. Daha sonra birçok şirketi bünyesine katarak ilgi duyduğu moda alanında başarılı işlere imza atmış ve yaklaşık 11 milyar dolar serveti ile en zengin modacılardan biri olmuştur.

Ralph Lauren

Ralph Lauren

Amerika'da doğup büyüyen Ralph Lauren tutkulu olduğu moda sektörü için akademik kariyerinden vazgeçmiştir. Daha çok erkek ürünleri üzerine işlerini yoğunlaştıran tasarımcı, 8.4 milyar dolar serveti ile en çok kazanan modacılardan biridir.

Domenico Dolce

Domenico Dolce

Dolce&Gabbana olarak bildiğimiz ünlü marka, Domenico Dolce'nin ortak olduğu bir şirket olarak 1990lı yıllarda faaliyete başlamıştır. İtalya'da doğan ve terzi babası ile çalışan Dolce, Stefano Gabbana ile tanıştıktan sonra birçok ünlüye sponsor olacak olan markayı kurmuşlar ve 1.8 milyar dolarlık servete kavuşmuşlardır.

Pierre Cardin

Pierre Cardin

İç giyim markası olarak bilinen Pierre Cardin şirketi adını aldığı Cardin tarafından kurulmuştur. Dünyanın en beğenilen ve satan marka sahibin serveti 800 milyon dolar olarak kayıtlara geçmiştir.

Calvin Klein

Calvin Klein

Amerikan modasına yön veren ve kurucularından biri sayılan Calvin Klein, kaliteli iç çamaşırı sektörünün can damarıdır. Ünlü modacının toplam serveti ise 991 milyon dolardır.

Michael Kors

Michael Kors

Sosyete dünyasının ekonomik aksesuar tasarımcısı olan Kors yıllar için büyüyerek bir moda devine dönüşmüştür. Öyle ki modacının serveti 825 milyon dolardır.

Roberto Cavalli

Roberto Cavalli

Modanın kalbi İtalya, her devir ünlü bir tasarımcıyı moda dünyasına kazandırmaya devam etmiştir. Bunlardan biri olan Cavalli bir terzi olarak başladığı işini büyüterek 800 milyon dolara sahip olmuştur.

Tory Burch

Tory Burch

Diğer tasarımcıların aksine genç ve dinamik bir modacı olan Burch yaklaşık 1.2 milyar servet ile en kazançlı iş insanlarından biridir.

Satoshi Nakamato

Satoshi Nakamato

Japonya'nın en ünlü modacısı ve dünyaya yön veren tekstil firmalarının öncüsü olan Satoshi 19 milyar dolar servet ile en zengin tasarımcıdır.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları