Bu Film Uykunuzu Kaçıracak!
web-sitesi-fiyatlari
Gerilim ve korku Sinema tarihinde sunulmuş en iyi korku filmi izlemek istiyorsanız bu yazımızı okuyun.
Çığlık (Scream) 1080p Film izle · ‎Türkçe Dublaj

Çığlık (Scream) filminin ilk serisi olan bu film vizyona uzun yıllar önce yani 15 Ağustos 1997 yılında giriş yapmıştı. Etkileyici korku sahneleriyle izleyenlere müthiş bir adrenalin ve korku patlaması yapması ve birbirinden usta oyuncuların yer alması filmin birçok kesimden aldığı övgü görülmeye değer. Filmin yönetmenliğini Wes Craven üstlenerek güzel bir çalışma ortaya koymuştur. Hazırlanan senaryonun sahibi ise Kevin Williamson isimli senaristtir. Filme iki kişi yapımcılık etmiştir. Bunlar Cathy Konrad ve Cary Woods olmuştur. Sinema tarihine sunulmuş korku filmleri arasında belki de en iyi yapıtlardan biri olduğunu ve olumlu puan aldığını izleyenlerin belirttiği görülüyor.

sisal

Filmin Konusu Hakkında

Çoğu korku filminden farklı olarak gerilim ve korku sahnelerinin filmin bütün sahnelerine yayılmış olması sebebiyle izleyenlerin sürekli olarak korkuya hazır olmaları gerekiyor. Filmin ana konusu maskeli iki psikopat katilin üniversiteli öğrencilerin peşinde olması ve bu öğrencileri sırasıyla öldürmek istemesidir. Gizemli olaylarında filme ayrı bir hava kattığını söylemek mümkün. Filme katılan bir başka hava ise en yakınındaki insandan bile şüphelenmenin gerektiğidir. Ayrıca filmde 2 katilin bulunduğu ve bir tanesinin yaptığı acemilik sahneleri filmi izlerken izleyicilere gülünç dolu anları da beraberinde getiriyor. Film piyasasında yer alan hem korku hem de komedi türünü aynı senaryo içerisinde bulundurmayı başaran nadir filmler arasında yer alan Çığlık filminin serisi izlenmeye değecek düzeyde. Özellikle filmin bitiş kısmında seyircilerin ters köşe yapılması da etkileyici boyutta görünüyor.

Filmin Kendi Türünden Filmlerden Farkı Var

Klasik korku ve gerilimin bir arada olduğu filmlerden oldukça farklı görünen Çığlık serisinin ilk filmi olan Scream, diğer filmlerin aksine gizemini, korku dolu sahnelerini ve gülünç hareketleri yansıtan durumları ile sürekli izleyenlere her an her şeyin olabileceğini yansıtıyor. Filmin yönetmenliğini yapan Wes Craven, bazı sahnelerde kendisini de eleştirmeyi ihmal etmemiş. Ayrıca bir başka değinilmesi gereken konunun aynı anda korku, gizem, komedi, dram ve gerilimin bolca olduğu filmler arasında belki de izleyicilerin yorumlarına göre en iyi yapıtlardan biri olduğunu söylemek mümkün. 

Telefon Çalarsa Dikkat!

Telefon Çalarsa Dikkat!

Filmde katil, öldürmeden önce onları arayıp, içlerine korku salıp, daha sonra büyük bir kovalamaca içine girip, en ağır ve kanlı biçimde öldürmektedir. Filmden sonra izleyicilerde yalnız başınayken telefon çaldığında, yoğun kalp atışı eşliğinde bir ürperme gelmektedir. Ayrıca Çığlık filmi ölmeden önce izlenmesi gereken 1001 film listesinde yer alıyor.

Oyuncu Kadrosu

• -Newe Campbell, rolü; Sidney Prescot

• -Courteney Cox, rolü; Gale Weathers

• -Dawid Arquette, rolü; Dwight "Dewey" Riley

• -Skeet Ulrich, rolü; Billy Loomis

• -Matthew Lillard, rolü; Stuart Macher

• -Rose McGowan, rolü, Casey Becker

• -Liev Schreiber, rolü; Cotton Weary

Official Trailer: Scream (1996)

Bu yazımızda da filmin esinlendiği tablo hakkında derinlemesine bir bilgi edineceksiniz. Bağlantıyı tıklayıp mutlaka okuyun. 

Çığlık (Skrik) Tablosu Hangi Ressamın Eseridir?
Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları