Parkinson Hastalığının 6 Önemli Belirtisi
web-sitesi-fiyatlari
Yaşlılık dönemine girenlerin korkulu rüyası haline gelen Parkinson Hastalığı; erken dönemde aşırı titreme ile meydana gelir.

Yaşlılık dönemine girenlerin korkulu rüyası haline gelen Parkinson Hastalığı; erken dönemde aşırı titreme ile meydana gelir. İlk defa 1817 yılında ismini alan Doktor Parkinson tarafından teşhis edilen hastalık beyin hücrelerinde kayıp ile oluşur. Erkeklerin bu konuda daha şanssız olması hastalığın en büyük düşmanı tedirginliği de beraberinde getirir.

İlk olarak 40’lı yaşlarda belirti vermeye başlayan hastalık en geç 70 li yaşlarda ortaya çıkar. Sigara, kafein, alkol tüketimi kesinlikle hastalığı besleyici olarak belirtilir. Hastalığın erken tedavisi yine erken belirtilerin dikkate alınıp hekime başvurulması ile mümkündür. Parkinson hastalığının en önemli belirtileri nelerdir?

Mimiklerde Sorun

Mimiklerde Sorun

Hastalığın başlangıç seviyesi olarak bilinen mimiklerde bozukluk 20-40 yaşları arasında ortaya çıkar. Gençlerde gülme esnasında kasların gerilmesi, ağlama esnasında alın çizgilerinde daralma ve şaşkınlık, mutluluk hüzün gibi durumlarda ise mimiklerde hareketsizlik ile ortaya çıkar.

sisal

Konuşmanın Bozulması

Konuşmanın Bozulması

Mimikler de bozulma sonrası en önemli belirti olarak konuşmada bozukluk ve konuşmanın tekdüze bir hal alması ile ortaya çıkar.

Hareketlerde Yavaşlama

Hareketlerde Yavaşlama

En belirgin belirti olarak kendini gösteren hareketlerde yavaşlama; en çok yürüme esnasında istemsiz duraklama ile meydana çıkar. Fazla fiziksel aktivite ile yaşamını sürdürenlerde Parkinson Hastalığı daha fazla etki gösterir.

Titreme

Titreme

Titreme yine bu hastalığın en büyük tetikçilerinden olarak bilinir. Ellerin aşırı yavaşlaması, bacakların titremesi, istemsiz baş hareketleri gibi olumsuz sonuçlar ile ortaya çıkmaktadır.

Bel ve Omuz Bölgesinde Eğiklik

Bel ve Omuz Bölgesinde Eğiklik

Bel ve omuzların gittikçe kamburlaşması da hastalık belirtilerinden biridir. Bu durumda acilen doktora gitmek gerekir aksi takdirde kalıcı omur iliği bozukluğu veya boyun fıtığı meydana gelir.

Yürüyememe

Yürüyememe

Hastalığın en can sıkıcı evrelerinden biridir. Eklemlerin istemsiz bir şekilde tutmaması, bacakları hareket ettirememe, kolları düzgün bir şekilde kullanamama, yazı yazarken güçlük çekmek yine hastalığın en ileri evresi sayılır. Fakat kafein, alkol ve sigara kullanımının şiddetine bağlı olarak hastalık seviyesi yüksek derecelere çıkabilir. Bu durumda da zaten beyin hücrelerinde var olan kayıplık durumu iyice belirginleşerek genç yaşlarda hastalığın ilk evresi haline gelerek yürüme işlemini kısıtlar.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları