Otomobil Far İçi Temizliği Nasıl Yapılır?
web-sitesi-fiyatlari
Teknolojinin gelişmesi ile birlikte yeni teknolojik araçlar üretilirken mevcut araçlara da yeni özellikler eklenir.

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte yeni teknolojik araçlar üretilirken mevcut araçlara da yeni özellikler eklenir. Bu nedenle otomobillere de her geçen gün yeni özelliklerin eklendiği görülür. Zaman içinde otomobillere eklenen özellikler arasında farlar da yer alır. Farlar sürücülere kolaylık sağlamayı amaçlar. Sürücülere kolaylık sağlayan farlar zaman içinde tozlanırlar ve kirlenirler. Bu noktada da otomobil far dışı ve otomobil far içi temizliği gündeme gelir.

Otomobil Farlarının Temizlenmesi

Otomobil Farlarının Temizlenmesi

Otomobil farları zaman içinde kirlenirler, sararırlar. Bu yüzden de parlaklıklarını kaybederler. Parlaklığını kaybeden farların gece görüşleri de azalır. Kirli farların tekrar parlak görünümlü olmaları ve gece görüşlerinin artması için farların temizlenmesi konusu gündeme gelir. Farların temizlenmesi otomobil far dışı ve otomobil far içi temizliği olmak üzere ikiye ayrılır.

sisal

Otomobil Far Dışı Temizliği Nasıl Yapılır?

Far dışı temizliği farların dışlarının temizlenmesi yolu ile yapılır. Bu nedenle sürücüler araçlarının farlarının dış temizliklerini kendileri de kolaylıkla yapabilirler.

Farklı yöntemler kullanılarak araba farlarının dış temizliği yapılabilir.

Bu yöntemler:

• Diş macunu yöntemi

• Zımpara yöntemi

• Pasta yöntemi şeklinde sıralanabilir.

Bu yöntemlerin yanında far temizleme setleri de kullanılabilir. Böylece farların dışları temizlenmiş olur.

Otomobil Far İçi Temizliği Nasıl Yapılır?

Arabaların farlarının dışı kadar içleri de gün geçtikçe tozlanır ve kirlenir. Zaman içinde farların içlerine dolan tozlar ve yağmur suları farların içlerinin de kirlenmelerine sebep olur. Bu nedenle arabaların farları kirlendikleri zaman farların hem dışlarının hem de içlerinin temizlenmesi gerekir. Farların içlerinin temizlenebilmesi için farların sökülmeleri gerekir. Farları söküp temizlemek biraz daha profesyonellik gerektirir. Bu yüzden de otomobil far içi temizliği yaptırmak için oto servislerine gidilmesi tavsiye edilir.

Buradan da anlaşılacağı gibi oto servislerinde far içi temizliği hizmeti verilir. Far içi temizliği için neden profesyonel yardım alınması gerekir? Farların içlerinin temizlenebilmesi için farların özenle araçlardan sökülmeleri gerekir. Araçlara zarar vermeden farları araçlardan ayırmak zordur. Ayrıca far içi temizliğinde profesyonel yardım alınmazsa nikelaj ve ampullere zarar verebiliriz. Böylece başka sorunlar ortaya çıkabilir ve araçlara yapılan masraflar da artabilir. Bu nedenle farların içinin temizlenmesi için profesyonel yardım alınması gerekir.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları