En Güzel 5 Türk Yemeği
web-sitesi-fiyatlari
Türk mutfağı dünyanın dört bir yanında namını duyurmuş bir mutfak. En leziz etli yemekleri ve usta aşçıları ile turizm sektöründe de adını sıkça duyuruyor. Özellikle kebap ve döner geleneğimiz çoktan yurtdışına çıkmış durumda. İşte o en sevilen 5 Türk yemeği.

1. Mantı

Mantı

Baharatlar ile harmanlanmış kıymanın küçük hamur parçalarının içine koyulup bohçalanması ile oluşan bu yemek yurt dışında da çok seviliyor. Hamurların fırınlanıp hafif sarımsaklı yoğurt ve kızarmış tereyağı ile soslanması ile servis yapılan mantı,biz Türkler tarafından da afiyetle tüketiliyor.

2. Lahmacun

Lahmacun

Yabancılarda lahmacunu en az bizim kadar çok seviyor. Leziz lavaşın üzerine baharatlı kıyma, soğan ve maydanozun serilmesi ile oluşan bu yemek, turizm mevsiminde en çok tüketilen lezzetler arasında. Üstelik taş fırınlarda pişiyor olmadı ayrı bir lezzet ve kokuya bürünmesini sağlıyor.

sisal

3. Pide

Pide

Kıymalısı, kuşbaşılısı, peynirlisi, kaşarlısı ya da patateslisi olsun her zaman ve her yerde bu yemeği tüketmek mümkün. Yurtdışında nam salmış usta aşçılar denediyseler de bu lezzeti yakalayamadılar. Türk pide ustalarının el lezzetleri ile pişirilen fırınların ısısı bir araya gelince, bu lezzetin tadının damakta kalmaması imkansız oluyor.

4. Dolma

Dolma

Biber, patlıcan, kabak ya da patatesten yapılan klasik dolmalar yine en çok sevilen lezzetler arasında. Nefis baharatlar ile hazırlanan pirinçli içe biraz et ya da kırma karıştırıldığında lezzet ikiye katlanıyor. Meze olarak da tüketilen bu yemek hemen her turistik otelin mutfağında yerini alıyor.

5. Kebap

Kebap

Şiş ya da tandır ile yapılan kebaplar, en çok tüketilen ve en sevilen Türk yemeklerinden biri. Yalnızca et ve hayvansal yağdan elde edilen bu yemeğin asıl sırrı pişirilmesinde. Közlerin üzerinde kendi lezzetini bırakana kadar pişirilen bu yemek yediden yetmişe herkes tarafından seviliyor.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları