5 Adımda Verimli Ders Çalışma
web-sitesi-fiyatlari
Etkili ve doğru zaman yönetimi yaparak verimli ders çalışmanın temellerini atabilirsiniz.

Ders çalışma işlemi, tek seferde ve herhangi bir ders çalışma alışkanlığı olmadan gerçekleşecek bir çalışma işlemi değildir. İnsanlar bir alışkanlık olmadığı halde ders çalıştıklarını düşünebiliyor olsalar bile, bu çalışmaların istenen düzeyde verimli olduğundan söz etmek oldukça zordur. Bu yüzden, verimli bir şekilde ders çalışmak için beş adımın yerine getirilmesi gerekir. Bu şekilde verimli ders çalışmanın gerçekleştiği, ders çalışan kişiler tarafından ve bu kişilerin çalışmalarına yansımasından dolayı anlaşılacaktır.

Eksik Konuların Tespit Edilmesi

Eksik Konuların Tespit Edilmesi

Verimli bir şekilde ders çalışmanın ilk aşaması, hangi konularda eksik olunduğunun tespit edilmesini gerekli kılar. Bazı durumlarda insanlar, hangi konularda eksik olduklarını doğru tespit edemez. Konu eksikliğini anlamanın en verimli yolu, aynı düzeyde ve konu aralıklarına sahip olan üç ayrı deneme çözmek ve bu denemeleri değerlendirmekle mümkündür. Daha sonra diğer ders çalışma aşamalarına geçilir.

sisal

Ders Çalışma Programı Yapılması

Ders Çalışma Programı Yapılması

Konu eksikliklerinin hangi derslerden ve hangi konulardan olduğu tespit edildikten sonra, ders çalışma sağlayacak olan kişinin tespit etmesi gereken iki ayrı unsur daha vardır. İlk olarak, eksik olunan konuların her birinin ne kadar sürede tamamlanabileceğinin belirlenmesi; ikinci olarak da ders çalışma için günlük ayrılan sürenin tespit edilmesi, ihtiyaç duyuluyorsa ders çalışma süresinin artırılması, gibi belirlemelerin sağlanması gerekir.

Programın Uygulanmasını ve Programa Alışılmasını Sağlamak

Programın Uygulanmasını ve Programa Alışılmasını Sağlamak

Programın verimli olmasının önemi kadar, düzenli olarak uygulanması da oldukça önemlidir. Kişinin; konular için belirlemiş olduğu aralıklar içerisinde, soru sayısı ve konu tekrarı beklentilerine uygun olacak şekilde programa uyum sağlaması gerekir. İlk zamanlarda zorlanmalar yaşansa da, zaman içerisinde ders çalışmanın alışkanlık haline geldiği ve alınan verimde artış olduğu gözlemlenir.

Geriye Dönük Kontroller Sağlamak

Geriye Dönük Kontroller Sağlamak

Ders çalışma düzeni verimli bir şekilde ilerlese de, bazı konularda yaşanan sıkıntılar ders çalışma veriminin daha az olmasına neden olabilir. Bu yüzden, bitirilmiş olan derslerin ve konuların en iyi şekilde anlaşıldığına emin olmak için geriye dönük kontroller sağlanmalıdır. Bunun için de denemeler veya tekrarlar uygulanabilir.

Ders Çalışma Esnasında Yalnızca Derse Odaklanmak

Ders Çalışma Esnasında Yalnızca Derse Odaklanmak

Ders çalışma verimini en çok artıracak tekniklerden bir tanesi de yalnızca derse odaklanmaktır. Bunun için; düzenli olarak spor yapılması, ders çalışma ortamında dikkat çekici bir şey bırakılmaması ve derse hazır olunarak başlanması gerekir.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları