Heykeltıraş Julian Voss-Andreae'nın Sanatı
web-sitesi-fiyatlari
Alman heykeltıraş Julian Voss-Andreae yaptığı sıra dışı heykellerle büyük beğeni topluyor. Heykeltıraş Julian Voss-Andrea'yı diğer heykeltıraşlardan ayıran en önemli özellik ise ürettiği sıra dışı heykeller.

Sanatçının yaptığı heykeller farklı noktalardan bakıldığında görünmez hale geliyor. Aslında onun yaptığı heykeller kuantum fiziğinden esinlenerek ortaya çıkmıştır.  Sanatçı sanat hayatına resim ile başlamış ancak daha sonra fizik, matematik ve felsefe alanlarında eğitim aldı. En son ise heykele merak sardı. Voss-Andreae Oregon'da heykel çalışmalarına başladı. 2004 yılında Amerika'ya taşındı ve orada heykel üzerine eğitim aldı.

Kuzeybatı Sanat Koleji'nde heykel okudu. Bu arada aldığı sanat eğitimi ile fizik, matematik ve felsefe alanlarında aldığı eğitimleri birleştirdi ve heykelde yeni bir akım oluşturdu. Çalışmaları oldukça ilgi çeken sanatçı kurum ve kuruluşların da ilgisini çekmeyi başardı. Julian Voss-Andreae çevresini çok iyi gözlemleyen bir sanatçıdır.

Gözlemlediği nesneleri yeni bir bakış açısı yaratarak tasarlamakta ve sanatseverlerin beğenisine sunmaktadır. Sanatçı yaratıcılığını bilimle birleştirmiştir.  Sanatla bilimin birbiriyle ilişkili olduğunu düşünen sanatçı iki alanı da sentezledi ve yeni bir tarz oluşturdu.

sisal

Julian Voss-Andreae Eserlerini Nasıl Üretiyor?

Sanatçı eserlerinde metal plakaları aynı düzlemde yerleştirerek eserlerini oluşturuyor. Voss-Andreae eserlerini yapmadan öncelikle onları bilgisayarda tasarımlar haline getiriyor ve sonrasında heykel haline getiriyor. Sanatçının heykelleri sihirli heykeller olarak adlandırılıyor. Sanatçı 3D yazıcı kullanarak eserlerini üretmeden önce tasarlıyor. Sanatçının pek çok açık hava anıtı bulunmaktadır.

Julian Voss-Andreae'nın En Ünlü Eserleri Nelerdir?

Sanatçının en ünlü eserleri arasında Kuantum Buda, Kuantum Nefertiti, Kuantum Kadın, Anna, Oturmuş Onah, Kuantum Bucky Topu ve İnce Kadın bulunmaktadır. Bu eserler sanatçının önemli heykellerinden sadece birkaçıdır. Sanatçının eserleri pek çok kesimin ilgisini çekmiştir.

Julian Voss-Andreae Eserlerinde Neyi Amaçlamıştır?

Sanatçı eserlerinde metal döküm kullanmıştır. Eserlerinde antik heykel sanatını yeniden canlandırmayı amaçlamıştır. Ayrıca sanatçı eserlerinde insanın ruhani özünü anlatmayı ve doğadaki gerçekleri fark ettirmeyi amaçlamıştır. Aslında Julian Voss-Andreae eserlerinde bilimle sanatı sentezlemiştir ve heykel sanatına yeni bir soluk getirmiştir. Sanatçının tanınan pek çok eseri bulunmaktadır. Birkaç Eserinden oluşan aşağıdaki videosunu izleyebilirsiniz.

İşte Julian Voss-Andreae'nın sanatı (Video)

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları