Windows 7 Avantajlı mıdır?
web-sitesi-fiyatlari
Yıl olmuş 2017 Windows 7 mi kaldı diyorsunuz şimdi, biz yine de avantajlarını bir hatırlayalım.

Windows 7 Microsoft yazılım şirketi tarafından kişisel bilgisayarlar, masaüstü, dizüstü, Netbooklar, Tablet PC ve Media Center bilgisayarlarda kullanılmak için 2009’da piyasaya sürülen bir işletim sistemidir. Her işletim sistemi gibi avantajları bulunmaktadır.

Öncelikle birçok kullanıcının ve şirketin Windows Vista’yı yüklemek istememesinin Xp işletim sistemi kullanması hatta Microsoft’un bile bundan dolayı Xp işletim sistemine verdiği desteği uzatmak zorunda kalmasının sebepleri arasında bulunan programların uyumsuzluk konusu Windows 7’de Sanal Xp modu ile çözülmüş durumdadır. Daha önce bilgisayarımıza yüklediğimiz işletim sistemimizin uzun süren kurulum işlemleri ve bu yüzden bizimde bilgisayar başından ayrılmadan beklemek zorunda kaldığımız günleri hatırlarsınız.  Microsoft kullanıcıların bu durumunu göz ardı etmemiş ve Windows 7 işletim sistemine hızlı kurulum desteğini de eklemiş. 

Bilgisayarın güç düğmesine bastıktan sonra sistemin hemen açılmasını herkes ister hatta bazen çok gerekli olur bu özellik Windows 7’de gelen özellikler arasında Vista ve Xp’ye göre en hızlı Windows önyükleme özelliği bulunmaktadır. Özelikle taşınabilir bilgisayar ortak sıkıntısı kısa süren batarya süresidir Windows 7 ile birlikte özellikle Netbook cihazları için hem uyumluluk hem düşük güç tüketimi dönemi başlamış oldu. Son araştırmalara göre elektrik faturasını düşüren bir işletim sistemi olarak anılmaya başladı. Bir ev kullanıcısı elektrik faturasındaki düşüşe dikkat etmeyebilir; ancak büyük şirketler ve kalabalık organizasyonlar için her watt ciddi bir tasarruf demek. 

Windows 7'ye geçiş ne kadar fark yaratır sorusu ise Mindteck tarafından yapılan bir araştırma ile cevaplandı. Pentium 4 işlemci kullanan bir bilgisayarda kutudan çıktığı gibi kurulan, ayarsız bir Windows 7 bile Windows XP'ye göre yüzde 25 elektrik tasarrufu sağlıyor. Bütün sürücüler güncellenmiş halde Windows XP ile fark hala yüzde 10 civarında oluyor. Önceki Windows sürümlerinde kişisel kullanımımıza göre programlar yüklediğimizde Media Player ve İnternet Explorer programlarını kaldırmak isterdik ama kaldıramazdık Windows 7 işletim sisteminde yüklü olarak geldiği halde İnternet Explorer 8 ve Windows Media Player programını kaldırabiliriz. Windows Vista işletim sisteminde tanımlamak istediğimiz donanımları genelde bilinmeyen aygıt olarak tanıdığı zamanlarda manuel olarak kurmak zorunda kalmıştık. Windows 7 ile daha geniş sürücü desteği bulunmakta özellikle Ultimate sürümünde tanınmayan sürücü yok diyebiliriz.

 Windows’un içerisinde yüklü olarak gelen ünlü hesap makinesi, paint ve Wordpad programlarında gelişmeler mevcut artık Paint henüz Photoshop programı kadar destek sağlamasa da eski sürümü ile karşılaştırılırsa daha modern bir görünüme sahip olmuş. Hesap makinesi daha dikkat çekici hale gelmiş. Wordpad sanki Office programındaki Word’ün eksik eklentisi gibi gözükmekte. Vista’ sistem kurulumu sırasında birçok eklentide kurulmaktaydı buda sistemin yavaşlamasına neden oluyordu. Windows 7 de eklentiler yüklü olarak gelmediği için sistem performansı daha etkili kullanıcılar gerekirse internetten eklentileri indirebilmektedir. Microsoft Xp’den sonra Vista işletim sistemine çok farklı bir kullanıcı hesabı denetimi özelliği eklemişti bu özellik aslında kullanıcıları biraz sinirlendirmişti. Çünkü en basit program yüklemesi veya güncellemede ekran kararıyordu ve ekrana sizden işleme devam edebilmek için onay istiyordu. Windows 7 ile bu denetim artık kullanıcıların elinde gerekirse onay isterken ekran kararması özelliğini kapatabiliriz ya da soru sormasını istemeyebiliriz. Uzun süre Xp işletim sistemini kullandıktan sonra Vista ile biraz daha farklı bir başlat menüsü ile tanışmıştık daha bu duruma alışamadan maalesef Windows 7 ile daha değişik bir başlat menüsü ile tanıştık. Windows 7 işletim sisteminin sırf bizim kullanış rahatlığımız için bulunan avantajları özellikleri saymakla bitmez. Microsoft firması tasarladığı Windows işletim sistemleri ile bizi şaşırtmaya devam edecektir. 

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları