Web Sitesi Nasıl Yapılır Konusunda En çok merak edilenler
web-sitesi-fiyatlari
Web sitesi nasıl yapılır için öncelikle nasıl bir site istediğinize karar vermeniz gerekmektedir

Site haritanızı belirledikten sonra tasarımcı bu bilgileri alır ve sizin talep ettiğiniz şekilde kullanılabilirliği ve uygulanabilirliği mümkün olan bir tasarımı müşterinin onayına sunar. Yani sitenin kuş bakışı resmini çizmiş olur. Web sitesi yapmak için HTML ve CSS öğrenmeniz şarttır.

HTML

 Web tasarım sitesinin omurgasıdır denilebilir. Hangi ögenin nerede durması gerektiğini belirler. Öğrenilmesi çok basit bir işlemdir. Kolayca öğrenebilirsiniz.

sisal

CSS

HTML'de yazdığınız elementlerin görsellikleriyle ilgili değişiklik yapmaya imkân tanıyan bir yapıdır. Bu metnin rengi ne olsun, şu resim şurada dursun gibi özellikler sağlar. Öğrenmesi HTML gibi çok basittir ama pratik gerektirir. Çünkü browserlara göre farklılık gösterir. Örneğin Google chrome da farklı internet Explorer da faklı şekilde işler. CSS i düzgün yazılmamış web sitesine genel olarak "patlak" denir. 

Bu bilgileri öğrendikten sonra web tasarımı son derece basit olacaktır. Web sitenizde önemli olan noktalar; görsellik olmalıdır. Görsellik ve interaktiflik ne kadar iyi olursa web tasarım siteniz o kadar ziyaretçi ağırlar

Web sitesi için önemli son işlemler

Web sitesi için önemli son işlemler

Web sitesi kurulum işlemlerinde içerikleriniz ve yazılarınız gün geçtikçe daha çok takip edilsin istiyorsanız bunun için düzenli bir takip ve kontrol sistemi oluşturmalısınız. Çünkü sitenizin ziyaret sayısı içerik kalitesi kadar içerik çeşitliliğine bağlı olarak da artış gösterebilir. İçeriklerinizde bir kez sizi ziyaret eden kişinin tekrar edebilmesi ve böylece sizin takipçiniz olarak nitelendirilebilmesi için sitenizin içeriklerinde farklı konular ve özgün yazılar görmesi gerekmektedir. Bunun için bu özgünlüğün tasarıma yansıması ve tasarım-içerik uyumunun sağlanmasına da dikkat edilmelidir.

Web tasarım hakkında en çok merak edilenler

Tasarım fikirlerinin estetik olma kaygısı içinde, bir amaç için belirli ilkeler tarafından yönlendirilen, düzenlendirilen ve tasarımın yazılıma dönüşmesi işlemidir.

Bu işlemlerin hepsinin tamam olmasının ardından ortaya aktif bir web sitesi çıkar. Aktif web sitesi uygulamasından sonra, son kullanıcı bir web tarayıcısının yardımıyla internet üzerinden web sitelerine erişebilir. Web tasarımı özet olarak böyle bir şeydir.

Kullanıcı Dostu Web Tasarım Oluşturma

Bir web tasarım geliştirirken, bir siteyi güzel ya da görsel olarak etkileyici yapmak için web tasarım temel unsurlarıyla birlikte her saniye kullanıcıyı düşünmek gerekir.

  • Navigasyon; Web tasarım sitesi iskeleti yapılandırılırken menüler ile navigasyon araçları kullanıcıların web sitesine nasıl göz atabilecekleri, nasıl arama yapabilecekleri dikkate alınarak oluşturulmalıdır. Kullanıcılar için verimli ve ihtiyaç duydukları bilgiyi bulma hedef olmalı, sitenin içinde rahatlıkla hareket etmeye eşlik edecek şekilde kurgulanmalıdır.
  • Multimedya; Tasarımda video ve ses uyaranları kullanıcıların kolay ve seri bir şekilde bilgileri kavramasına yardımcı olabilir. Bu özellikler web tasarım sayfasında daha çok vakit geçirmeleri için ziyaretçileri teşvik edebilir.
  • İnteraktif: Tasarım içinde kullanıcı yorumları olması aktif kullanıcı katılımını ve kamuoyu katılımını artırır. E-posta formları ve e-bültenler ile ziyaretçilerinizi etkileşim içinde olduğunuz sürekli kullanıcılara dönüştürmelisiniz.

Web tasarımda görsellik

Bir web tasarımı basamakları yapılırken görsellik çok önemlidir. Siteyi ziyaret eden kullanıcılar sizi bir profesyonel olarak görmeli. Görsellik güzel olduğu müddetçe sitenizin ziyaret edilme sayısı daha da çok artmaktadır.

Web tasarım, site içeriğinin ve görselliğinin birbiriyle uyumlu çalışması ile meydana gelir. Web site tasarımında en önemli kuraldan biri; içerik ve tasarımın entegre çalışmasıdır. 

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları