Şirketinizi Google Ads İle Büyütün
web-sitesi-fiyatlari
Teknoloji çağında yaşamanın kolaylığını hepimiz yaşamaktayız. Şirketinizin ismini ve reklamını milyonlarca insan ile buluşturmak için de günümüzde teknolojiyi kullanıyoruz.

 Bizlere bu konuda Google yardımcı oluyor. Reklamınızı Google Ads ile geniş kitlelere yayabileceğinizi biliyor muydunuz? Peki, bu nasıl olacak?

Google Reklam Nasıl İşliyor?

Google Reklam Nasıl İşliyor?

Siz reklamınızı Google’a verirsiniz ve Google sizler için yayınlama yapar. Anahtar kelime seçimine göre yapılacak düzenlemeler ile web siteniz veyahut reklamınız ilgili alakalı bireylerin karşısına çıkar. Bu iki şekilde gerçekleşecektir. Birincisi google arama sonuçları sayfasının en üst veyahut en alt kısmında “Reklamlar” etiketi ile yayınlanmasıdır. İkincisi ise anahtar kelime ile oluşturulacak süper bir uyum sonucu web sitenizin direk arama sonucu sayfasının sıralamasında çıkarak yayınlamasıdır. Bu yayınlamada reklam etiketi yer almayacağı için daha fazla tıklama alacağı aşikar. İkinci yayın türünde anahtar kelime seçimini doğru bir şekilde yapmanız gerektiğini de hatırlatmak istiyoruz. Fakat bunun için de endişeşenmeyin. Google bu işi de sistemi ile çözüyor. Sistem size anahtar kelime seçiminde doğru kelimeler için onay veriyor, yanlış kelimeler için ise tavsiyede bulunuyor. Google reklamın şirketinize sağladığı birçok fayda olacak fakat en büyüğü muhakkak hedef kitlenizi genişletmek. Web sitenize tıklama geldikçe reklamlarınız görülecek, görüldükçe ürünlerinize olan talep artacak. Bu şekilde işleyen bir sistem kısa bir süre sonra şirketinizi büyütmüş olarak size olumlu netice verecek.

sisal

Reklam vermek isteyenler için Adwords nedir?

İnternet üzerinden reklam vermek istiyorsanız, reklam verdiniz ama daha fazla müşteriye ulaşmak istiyorsanız Adwords hakkında bilgi sahibi olmanızın zamanı gelmiş demektir. Bu yazıyı Ads nedir sorusuna bir cevap aramak isteyen herkes dikkatlice okumalıdır.

Reklamda yeni dönem

İnternet üzerinden daha fazla müşteriye ulaşmak istiyorsanız, Google Ads tam da sizin aradığınız şey. Bu reklamı yayınladığınızda işinize yatırım yapmış olacaksınız. Dijital reklamcılık sayesinde, reklamlarınız ile hedeflediğiniz müşteri türüne ulaşma imkânı elde edeceksiniz. Hem de bunu sizin belirlediğiniz bütçeyi aşmadan yapabilirsiniz. Günlük 5-10 TL bütçe ile hedeflediğiniz müşteri sayısına ulaşabilir ve tanınırlığınızı arttırabilirsiniz. 

Ads reklamlarınızı açarken dikkatli olun

Her işte olduğu gibi bu konuda da mutlaka dikkat edilmesi gereken şeyler var. Bu maddeleri göz önünde bulundurarak hareket ederseniz muhtemel zararlardan da korunmuş olacaksınız.

  • Yapmanız gereken ilk iş bir anahtar kelime araştırması yapmaktır. Bu araştırma sayesinde hangi kelimelerin ne kadar arandığını ve her kelime için tıklama başına ne kadar ödememiz gerektiğini öğrenebiliriz.
  • Yapacağınız reklam günlük olarak ücretlendirilmektedir. Dolayısıyla planınızı yaparken buna dikkat etmeniz gerekiyor.
  • Reklam metninizi açıklayıcı bir şekilde hazırlamalısınız.
  • Olabildiğince çok negatif anahtar kelime girin. Yani kast ettiğim şey hangi kelime aramalarında reklamınızı çıkmayacağına karar verin. Böylece reklamınız doğru müşteri grubunu size yönlendirecektir.

Nasıl ücretlendirilir?

Ads reklamları maliyetlerinizi kontrol etmenize olanak sağlar ve minimum harcama zorunluluğu olmadığı için size en uygun olan reklam bütçesini siz seçersiniz.  Reklam ücreti günlük olarak hesaplanır ve paranızı nasıl harcayacağınıza siz karar verirsiniz.

Tıklama başına maliyet, gösterim başına maliyet ve ya kullanıcıların web sitenizde belirli bir işlem yapma zamanına göre farklı şekillerde reklam ücretlendirme seçeneklerinden birini seçtikten sonra kolay bir şekilde reklamınızı vermiş oluyorsunuz.       

Ödeme Nasıl Yapılıyor?

TBM diye kısaltılan tıklama başına maliyet kuralları uygulanmaktadır. Yani Google kullanıcısı Ads aracılı ile karşısına çıkan web siteye tıkladıkça sizin para ödemeniz gerekmektedir. Günlük bütçe ayarlamaları da ayriyeten yapılmakta ve sizin kontrolünüze verilmektedir. Gerekli durumlarda %20 bütçe aşımı yapabilir, gerekli durumlarda bütçenize doğru yönü verebilirsiniz. Hergün  harcamak istediğiniz miktara göre bütçenizi yönetebilirsiniz.

 

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları