Otomobillerde En Sık Rastlanan Arızalar ve Çözümleri
web-sitesi-fiyatlari
Otomobiller ne kadar yeni olursa olsun (garantili) ya da yıllık bakımdan yeni çıkmış olsalar bile yolda veya olduğu yerde arıza vermesi ihtimaller dâhilindedir. Bu arızalar için bazen usta eller gerekir bazen de teknik ve doğru bilgi ile kolaylıkla hallolur.

Yol ve hava şartları, araç kullanımı, yıpranma ve talihsizlikler sonucu araçta arızlar oluşabilir. Her ne kadar bu arızalar çabuk giderilmek istense de emin ellere bırakmak en doğru karar olacaktır. Otomobillerde en sık rastlanan arızalar ve çözümleri yazının devamında bulunuyor.

Otomobilin Aküsünün Bitmesi

Otomobile binildiğinde ve marşa basıldığında araç geç çalışma sıkıntısı yaşarsa bu akü ile ilgili bir problem olduğunu gösterir. Kontak çevrildiğinde uzun süreli duyulan sesler akünün bittiğini işaret eder. Bu problemi çözebilmek için seyir halindeyseniz trafikten bir araç çevirip aküye takviye yapmak doğru olacaktır.Kısa süreli çözümden sonra aküyü değiştirmek gerekir.

sisal

Otomobil Motorunun Normalden Fazla Isınması

Seyir halindeki otomobilden buhar çıkması demek motorun normalden fazla ısınmasıdır.En sık karşılaşılan arızlar arasında bulunan bu sorun soğutma suyunun bitmesi,peteklerin tıkanması, vanilatör kayışının kopması gibi sebeplerden kaynaklanabilir. Böyle durumlarda otomobil sakin bir yere çekilmelidir. Öncelikle kaput açılıp motor soğutulur daha sonra radyatör kapağı açılır. Su seviyesinde azalma var ise ve su doldurulup seviye yükseltilirse sorun çözülebilir. Buna rağmen sorun giderilemediyse yardım çağırmak en doğrusu olacaktır.

Otomobil Freninde Titreme

Otomobil çalışma halinde iken frene basıldığında titreme yaşanabilir. Yaşanabilecek en tehlikeli sorunlardan birisi bu olaydır. Sonuçları can ve mal kaybına kadar gidebilir. Fren diskinin aşınma derecesi kontrol edilmelidir. Aşınma fazla ise disk değiştirilir. Buna rağmen frende titreme devam ediyorsa balatalara bakılmalıdır.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları