Kredi Kartı Asgari Ödemelere Yeni Düzenleme
web-sitesi-fiyatlari
Kredi kartlarının asgari ödeme tutarlarına yeni düzenleme yapılacağı açıklandı. Kredi kartı limiti en az 15 Bin TL olan kişilerin aylık ödemeleri gereken asgari borç tutarı değiştirildi.

Kredi kartına borcu olan kişileri sevindirecek olan haber BDDK'dan geldi. BDDK'dan gelen haberle kredi kartı limiti 15 Bin Lira ile 20 Bin Lira arasında olan kişilerin ödemeleri gereken Asgari ödeme tutarı oranı %5 azaltılarak %30'a indirildi. 20 Bin Lira üzerinde olan kredi kartları için ise Asgari ödeme tutarı %40'lık orandan %30'luk orana çekilerek aylık ödenecek tutarın azaltılmasına karar verildi. BDDK kredi kartı asgari ödeme tutarlarına düzenleme yaparak bu oranların düşmesi için dönemlik ödeme oranını azalttı. Tüm kredi kartları için yapılan bu düzenleme Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Kredi Kartı Asgari Ödeme Tutarı Düşürüldü

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu tarafından Kredi Kartlarının Asgari Ödeme Tutarlarında indirime gidilmesi kararı Resmi Gazetede yayınlandı. Ancak yeni verilen kredi kartları için herhangi bir değişiklik yapılmadı.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları