İstanbul'daki Uçak Kazasının Araştırması Sonuçlandı
web-sitesi-fiyatlari
Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da yaşanan bir uçak kazası gündemi oldukça meşgul etmiş idi. İstanbul Havalanın'dan Ankara yönüne doğru hareket etmek üzere harekete geçen uçak hareket etmesinden kısa bir süre sonra bir direğe vurarak hasar almıştı.

Boeing 777-300 ER tipi Türk Hava Yolları'na ait uçağın bu kaza sonucu kanadında büyük bir hasar meydana gelirken hava alanında yer alan direk ise çökmüştü. Büyük bir panik yaşayan yolcular ise kaza yapan uçaktan tahliye edilerek 2 saatlik bir gecikme ile Ankara'ya ulaştırılmıştı. 

Açıklama Yapıldı

Bütün bu gelişmelere ilişkin bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada yaşanılan uçak kazasının pilotaj hatasından dolayı meydana geldiği ifade ediliyor. Yapılan açıklamada uçak pilotu piste ulaşmak için yolu kısalttığı ve bu kısaltma esnasında yolda yer alan bir aydınlatma direği ile temas yaşandığı söylendi. Havaalanı yapımı esnasında direğin orada unutulması ihtimalini de değerlendiren uzmanlar böyle bir durumun söz konusu olmadığını da yer verdi. Bu aydınlatma direği havaalanının tasarımında yer alıyor.

Bizi instagram'da Takip Etmeyi Unutmayın

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://iqhaber.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları